Karantino pabaigos nesulaukė: kauniečių pamėgtos spurgos vėl garuoja | Kas vyksta Kaune

Karantino pabaigos nesulaukė: kauniečių pamėgtos spurgos vėl garuoja

D. Biržiečio nuotr.

Šalyje lapkričio pradžioje sugrąžinus karantiną, Laisvės alėjoje esanti „Spurginė“, kaip ir pavasarį galiojusių ribojimų metu, nusprendė visiškai stabdyti veiklą. Paskutinį kartą „Kas vyksta Kaune“ kalbinta kavinę valdančios įmonės „Žagaras“ direktorė Milda Miklaševičienė teigė, kad durys bus užrakintos iki karantino pabaigos, tačiau gardžiausių spurgų kepėjos persigalvojo – nuo trečiadienio „Spurginė“ vėl dirba.

Prieš porą savaičių M. Miklaševičienės pasiteiravus, kodėl per karantiną „Spurginė“ uždaryta, moteris portalo žurnalistams nurodė, kad kavinėje dviem pamainomis iš viso dirba 15 žmonių, o prekiaujant spurgomis tik išsinešti, personalo išlaikyti tiesiog nepavyktų.

Visgi šią savaitę „Spurginės“ vitrinoje sušvito užrašas „jau dirbame“, ant durų informuojama, kad maistas tiekiamas išsinešti, tad įsitaisyti vintažinio tarybinių laikų interjero apsupty, kaip ir bet kurioje kitoje kavinėje, nepavyks, tačiau prisikrauti pilną maišą spurgų niekas netrukdo.

„Dalis darbuotojų prastovose. Žmonių nelabai yra, Laisvės alėja apytuštė. Pro langą pažiūrėjus, kauniečių labai sumažėję, ypač vakare, apie 17 val., kai pradeda temti. Negalima pasakyt, geriau ar blogiau bus, bet pabandėme“, – lėtą pradžią komentavo M. Miklaševičienė.

Spurgos, nurodė ji, vėl verda nuo trečiadienio, „Spurginė“ veiks įprastu laiku, nuo 8.30 val. iki 20 val., tik sekmadienį kavinė atidaroma valanda vėliau. Beje, šventiniu laikotarpiu čia galima įsigyti ir kūčiukų, kurių kilogramas kainuoja 7,8 euro.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad „Spurginė“ užsidarė kovo 16 d., tik pradėjus galioti pirmajam karantinui. Veiklą kavinė atnaujino daugiau nei po dviejų mėnesių, birželio 1 d., o atnaujinus ribojimus kuriam laikui vėl sustabdė veiklą.

Sulig rudeniu ir naujais mokslo metais smarkiai šoktelėjus susirgimų koronavirusu skaičiumi, karantinas Lietuvoje vėl įvestas lapkričio 4 d., o lapkričio 25-ąją jį nuspręsta pratęsti iki gruodžio 17 d., 24 val. Gruodžio 2-ąją dar labiau sugriežtinti žmonių būriavimosi ir prekybos vietų reikalavimai, daugiau apie tai skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA