Gardžiausių Kauno spurgų šiemet miestiečiai gali nebeparagauti | Kas vyksta Kaune

Gardžiausių Kauno spurgų šiemet miestiečiai gali nebeparagauti

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje kovą įvedus karantiną, maitinimo įstaigų veikla buvo apribota, o kai kurios nusprendė užsidaryti visai – tarp tokių buvo „Spurginė“ Laisvės alėjoje. Lapkričiui pažėrus naujų draudimų, istorija kartojasi – kauniečių mėgstama vieta pasitinka užrakintomis durimis, jų atverti neketinama iki pat karantino pabaigos.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su „Spurginę“ valdančios bendrovės „Žagaras“ direktore Milda Miklaševičiene, ji nurodė, kad kavinėje dviem pamainomis iš viso dirba 15 žmonių, o prekiaujant spurgomis tik išsinešti, personalo išlaikyti tiesiog nepavyktų.

„Laikyti tiek žmonių neapsimoka, mes ir po ano karantino nespėjome atsigauti, su ta tvarka, kai buvo galima laisvai atsisėsti prie staliukų, galiojo mažesni ribojimai. Prekyba smuko žymiai“, – kalbėjo M. Miklaševičienė, pridėjusi, kad „Spurginė“ bus uždaryta tol, kol truks karantinas.

Kadangi patalpos Laisvės al. 84, kur veikia maitinimo įstaiga, priklauso „Spurginės“ valdytojams, nuostolių įmonė nepatiria, tiesa, karantino laikotarpiu neturi ir pajamų.

Beje, „Žagaras“ įtrauktas į sąrašą juridinių asmenų, kuriems be pateikto prašymo taikomos mokestinės pagalbos priemonės dėl COVID-19. Daugiau apie Valstybinės mokesčių inspekcijos lengvatas verslui skaitykite čia.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad „Spurginė“ užsidarė kovo 16 d., tik pradėjus galioti pirmajam karantinui. Veiklą kavinė atnaujino daugiau nei po dviejų mėnesių, birželio 1 d.

Sulig rudeniu ir naujais mokslo metais smarkiai šoktelėjus susirgimų koronavirusu skaičiumi, karantinas Lietuvoje vėl įvestas lapkričio 4 d. ir kol kas galioja iki lapkričio 29 d. vidurnakčio. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga šią savaitę pareiškė nedvejojantis, kad karantinas bus pratęstas, tačiau tikslaus laikotarpio dar neįvardijo.

Karantino metu draudžiama viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų, lošimo namų ir lažybų punktų veikla, išskyrus maisto tiekimą išsinešimui. Parduotuvės, prekybos centrai, turgavietės, kitos viešos prekybos ir paslaugų teikimo vietos gali tęsti veiklą užtikrinusios ne mažiau kaip 10 kvadratinių metrų plotą vienam pirkėjui. Daugiau apie karantino metu galiojančius ribojimus skaitykite čia.

Maitinimo įstaiga Laisvės al. 84 dirba apytiksliai nuo 1964 m., anksčiau čia veikė savitarnos valgykla: buvo arka, už jos sudėti produktai, klientai įsidėdavo, ką nori, laukdavo eilėje, prieidavo kasos aparatą, susimokėdavo ir keliaudavo valgyti prie apvalių staliukų stovėdami. „Spurginė“ šiose patalpose istoriją skaičiuoja nuo 1978 m. – 2018-aisiais atšventė 40 metų jubiliejų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA