Legendinę Kauno „Spurginę“ paveikė karantinas: nusprendė nepardavinėti išsinešimui | Kas vyksta Kaune

Legendinę Kauno „Spurginę“ paveikė karantinas: nusprendė nepardavinėti išsinešimui

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Pirmadienį Lietuvoje paskelbus karantiną, Kauno gyvenimas išties beveik sustojo. Visų kauniečių gerai žinoma „Spurginė“ pirmadienio rytą pasitiko užrakintomis durimis. Kada tiksliai kauniečiai vėl galės paragauti jų mėgiamiausių spurgų, priklausys nuo to, kada šalyje bus atšauktas karantinas.

Skaitytojai dalinasi, jog einant Laisvės alėja, pastebėjo, kad „Spurginė“ neįsileidžia lankytojų ne tik suvalgyti spurgos ar atsigerti puodelio karštos arbatos, bet neteiks ir išsinešimo paslaugos. Ant durų pakabintame pranešime skelbiama, jog „Spurginė“ vėl pradės veikti, kai šalyje bus atšauktas karantinas.

„Spurginė“ karantino metu nedirbs / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Nuo pirmadienio įvedus šalyje karantiną, pagal Vyriausybės nutarimą įvestas viešojo maitinimosi įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų veiklos draudimas, išskyrus kai maistas gaminamas išsinešimui arba kitais būdais pristatomas gyventojams.

Tai ne pirmas kartas, kai lankytojus pasitinka užrakintos „Spurginės“ durys, kiekvienais metais pagarsėjusi vieta užsidaro ir visas kolektyvas išeina kasmetinių atostogų.

[susije_video kurie=””]

„Spurginė“ įsikūrusi Laisvės al. 84 numeriu pažymėtame pastate čia veikia jau nuo 1978 m. ir tapo žinoma ne tik tarp kauniečių, bet ir miesto svečių. Kauniečiams teks laukti akimirkos, kai vėl galės paragauti čia gaminamų legendinių spurgų.

Spurgų kauniečiai negalės skanauti ir kitose, pamėgtose vietose, kavinės dalinasi pranešimais socialiniuose tinkluose, jog dėl plintančio viruso grėsmės ateinančioms dviems savaitėms stabdo veiklą, taip padarė ir „Donut LAB“ spurgas pardavinėjanti kavinė.

Kol vienos spurgų parduotuvės veiklas stabdo, kitos siūlo alternatyvą spurgas užsisakyti į namus, tokia žinute savo „Facebook“ paskyroje pasidalino „Holy donut“ kavinė, kuri siūlo kauniečiams spurgų užsisakyti tiesiai į namus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA