Taksi vairuotojas be teisių sukėlė avariją: kilo įtarimai dėl narkotinių medžiagų | Kas vyksta Kaune

Taksi vairuotojas be teisių sukėlė avariją: kilo įtarimai dėl narkotinių medžiagų taksi įmonė reikalauti vairuotojo pažymėjimo neprivalo

Skaitytojo nuotr.

Pirmadienio vakarą Kauno centre užfiksuota neeilinė avarija. Eismo įvykį sukėlė beteisis taksi vairuotojas, o nerišli kalba ir nesiorientavimas aplinkoje sukėlė įtarimą dėl narkotinių medžiagų vartojimo.

„eTransport“ vairuotojas, galimai vartojęs narkotikų, įvažiavo į mūsų stovinčią mašiną“, – pirmadienio vakarą naujienų portalui pranešė skaitytojas. Vyro teigimu, pas taksi vairuotoją buvo rasta švirkštų bei narkotinių medžiagų likučių.

„Vairuotojas buvo be teisių ir nesiorientuojantis aplinkoje, veiksmas prie Kauno „Akropolio“, – situaciją komentavo vyras ir pridūrė, kad žmonės turėtų matyti, kas dedasi taksi versle.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ nurodė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė, eismo įvykis netoli prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ pirmadienio vakarą iš tiesų buvo įregistruotas, tačiau jame nurodyta, kad abi transporto priemonės dalyvavo eisme.

Pareigūnų duomenimis, lapkričio 30 dieną 20.25 val. buvo gautas pranešimas, kad Kaune, Gedimino gatvėje, susidūrė dvi transporto priemonės – taksi automobilis, galimai vairuojamas neblaivaus asmens, ir automobilis „Ford“.

Avarija Gedimino gatvėje / Skaitytojo nuotr.

Į įvykio vietą nuvykus pareigūnams paaiškėjo, kad „Ford Galaxy“ vairavo 1998 metais gimęs vyras, o taksi automobilį „Toyota“ – teisės vairuoti neturintis 1997 metais gimęs vyras.

„Asmuo kalbėjo nerišliai, sunkiai orientavosi, todėl buvo patikrintas vyro blaivumas. Alkotesteriu nustatytas 0.00 prom. girtumas. Kilus įtarimui dėl narkotinių medžiagų vartojimo, asmuo buvo pristatytas tyrimui“, – komentavo O. Vaitkevičienė.

Duomenų, ar „eTransport“ taksi automobilyje iš tiesų buvo rastos narkotinės medžiagos, pareigūnai nepateikia.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ bandė susisiekti su „eTransport“ įmonės vadovu Virginijumi Kukaliu, tačiau telefonu atsiliepė taksi operatorė, o vadovo kontaktų pateikti nepanoro.

Papildyta 16.30 val.

Tikrinti vairuotojo pažymėjimo neprivalo

Informacijos apie eismo įvykį „eTransport“ teigia neturinti.

„eTransport“ (Taksi 1424) yra dispečerinė, kuri teikia užsakymus vairuotojams. Mes vairuotojų neįdarbiname ir transporto priemonių nesuteikiame. Todėl vairuotojai neturi reikalo informuoti mūsų apie avarijas ar incidentus. Vairuotojai dirba pagal individualios veiklos pažymas ir yra patys atsakingi už savo veiksmus, už licenciją ir kitus taksi vairuotojui būtinus dokumentus“, – komentuoja įmonė.

Registruojantis į taksi sistemą ir prieš pradedant dirbti, reikalaujama pateikti vairuotojo pažymėjimą elektroniniu būdu

„Administratorius sutikrina ar vairuotojas turi galiojantį pažymėjimą. Pagal įstatymus neprivalome tikrinti vairuotojų pažymėjimų, bet siekdami užtikrinti aukštą aptarnavimo kokybę, mes tai atliekame. Naudojame „Regitros“ el. paslaugų sistemą. Ši sistema nėra automatizuota ir neatlieka reguliarių patikrinimų, nepraneša apie nutrauktą pažymėjimo galiojimą. Tad jei vairuotojas asmeniškai nepraneša apie teisės vairuoti praradimą, neturime galimybių apie tai sužinoti“, – rašoma taksi įmonės komentare.

Laukia baudos

Neturinčių galiojančio vairuotojo pažymėjimo „eTransport“ taksi darbuotojų laukia tūkstantinė bauda.

„Bendradarbiavimo sutartyje esame numatę, kad išaiškėjus, jog vairuojama neturint tam teisės, nutraukiame sutartį ir vairuotojo paskyra yra blokuojama. Taip pat taikoma 1000 Eur piniginė nuobauda. Vairuotojams nėra prasmės to daryti, nes rizikuojama didelėmis investicijomis (automobilis, būtina įranga, padidintos rizikos civilinės atsakomybės draudimas)“, – komentavo taksi įmonė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA