Per parą nustatytas rekordinis 2307 naujų koronaviruso atvejų skaičius | Kas vyksta Kaune

Per parą nustatytas rekordinis 2307 naujų koronaviruso atvejų skaičius pranešta apie 12 mirčių

Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje buvo patvirtinti 2307 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 610 iš jų registruoti Vilniaus, 433 Kauno, 277 Klaipėdos, 239 Šiaulių, 172 Panevėžio, 149 Alytaus, 136 Marijampolės, 120 Telšių, 85 Tauragės ir 67 Utenos.

19 atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.

Iš per praėjusią parą gautų 2307 teigiamų testų rezultatų 1036 į sistemą pateko vėlai vakare ir naktį. NVSC darbo valandomis buvo gauti 1271 teigiami testų rezultatai, iš kurių 863 epidemiologinė diagnostika atlikta, likusių – atliekama šiandien.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, registruota 138.

Praėjusią parą atvejai fiksuoti protrūkiuose

Per praėjusią parą patvirtinti koronavirusinės infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais: Kazlų Rūdos, Šalčininkų, Šilalės, Tauragės, Utenos, Biržų, Jurbarko ir Šakių ligoninėse.

Taip pat atvejai fiksuoti LSMUL Kauno klinikose, LSMU Kauno ligoninėje, Regioninėje Telšių ligoninėje, Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje bei Respublikinėse Panevėžio ir Šiaulių ligoninėse. Atvejai per vakarykštę parą fiksuoti Mažeikių ir Kauno greitosios medicinos pagalbos stotyse.

Per vakar parą infekcijos atvejai patvirtinti šių slaugos įstaigų protrūkiuose: Merkinės slaugos ligoninės, Adakavo socialinės globos namų, K. Griniaus slaugos namų Vičiūnų skyriaus, Skaudvilės slaugos ligoninės.

Daugiausiai atvejų per vakar parą užfiksuota Mažeikių ligoninės protrūkyje. Čia vakar patvirtinta 15 atvejų. 8 atvejai užfiksuoti Švč. Marijos globos namų protrūkyje Marijampolėje.

Atvejai fiksuoti ir Utenos Šv. Klaros palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės protrūkyje. Šiame protrūkyje per vakar parą patvirtinti 5 atvejai. Taip pat 4 vakar dienos atvejai yra susiję su Kazlų Rūdos socialinės paramos centru.

Lietuvoje – 12 mirties nuo koronaviruso atvejų

NVSC praneša, kad iš gydymo įstaigų praėjusią parą gauta informacija apie 12 mirties nuo koronaviruso atvejų, asmenys turėjo gretutinių susirgimų. Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 386 gyvybes.

6 mirties atvejai registruoti Kauno apskrityje. Asmenys priklausė 60-69 ir 80-89-erių metų amžiaus grupėms.

2 mirties atvejai registruoti Vilniaus apskrityje. Asmenys priklausė 80-89-erių metų amžiaus grupei.

Po 1 mirties atvejį registruota Marijampolės, Panevėžio, Telšių ir Klaipėdos apskrityje. Asmenys priklausė 60-69, 80-89, 90-99-erių metų amžiaus grupėms.

Be to, vakarykštę parą registruoti 3 mirties atvejai Klaipėdos, Vilniaus ir Telšių apskrityse, kai užsikrėtusieji koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių.

Visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA