Į ministrus siūlomi trys politikai iš Kauno | Kas vyksta Kaune

Į ministrus siūlomi trys politikai iš Kauno

R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Trečiadienį prezidentas Gitanas Nausėda ir kandidatė į premjerės pareigas Ingrida Šimonytė susitiko aptarti naujos Vyriausybės formavimo. Tarp kandidatų į ministrus – trys Kauno politikai: Simonas Kairys, Jurgita Šiugždinienė ir Gintarė Skaistė.

I. Šimonytės pateiktame sąraše 13 pavardžių, kol kas nepaskelbtas kandidatas į žemės ūkio ministrus. Kaune žinomi politikai kandidatuoja į kultūros ministrus – S. Kairys, švietimo, mokslo ir sporto ministres – J. Šiugždinienė bei finansų ministres – G. Skaistė.

Dėl ministrų kandidatūrų galutinio sutarimo su prezidentu G. Nausėda dar nėra.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovė G. Skaistė Panemunės vienmandatėje rinkimų apygardoje užtikrintai laimėjo prieš dabar jau laikinąjį sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą.

G. Skaistė – socialinių mokslų daktarė ir Lietuvos socialios rinkos plėtros instituto ekspertė, Seime dirbanti jau nuo 2016 m. Prieš ketverius metus politikė į parlamentą taip pat išrinkta vienmandatėje apygardoje.

Šilainių vienmandatėje rinkimų apygardoje šiemet užtikrintai laimėjo irgi TS-LKD atstovė J. Šiugždinienė, antrajame ture susigrūmusi su „Vieningo Kauno“ nare Ligita Valalyte.

J. Šiugždinienė 2019-ųjų savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose kandidatavo į Kauno mero postą. Tąkart triuškinančiai laimėjo Visvaldo Matijošaičio komanda, o socialinių mokslų daktarė ir buvusi KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto docentė gavo Kauno savivaldybės tarybos nario mandatą.

Liberalų sąjūdžio atstovas S. Kairys į Seimą 2020-ųjų rinkimuose nepateko – Kalniečių vienmandatėje apygardoje laimėjo konservatorius Arvydas Anušauskas. Nepaisant to, S. Kairys siūlomas į kultūros ministro postą.

Šis politikas pernai taip pat matavosi Kauno mero kėdę, tačiau liberalams patyrus fiasko ir negavus nė vienos vietos taryboje, jam buvo pasiūlyta dirbti V. Matijošaičio patarėju kultūros klausimais. 2015-2019 m. S. Kairys buvo Kauno vicemeras.

Visą kandidatų į ministrus sąrašą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA