Teigiamo koronaviruso testo rezultato sulaukė dar vienas Seimo narys | Kas vyksta Kaune

Teigiamo koronaviruso testo rezultato sulaukė dar vienas Seimo narys dalyvavo priesaikų ceremonijoje

BNS, DELFI 2020/11/17 08:47
Jonas Varkalys / DELFI nuotr.

Koronavirusas nustatytas dar vienam Seimo nariui. Šį kartą teigiamą koronaviruso testą gavo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Jonas Varkalys. Tai Delfi antradienio rytą patvirtino frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Teigiamą koronaviruso testo rezultatą J. Varkalys gavo pirmadienio vakarą, kol kas Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) su juo, anot E. Gentvilo, nesusisiekė. J. Varkalys penktadienį dalyvavo tiek naujo Seimo priesaikų ceremonijoje, tiek ir Seimo posėdyje.

„Iš tikrųjų taip, vakar vakare kalbėjau su Jonu, tai vakare, apie pusę 9 patvirtintas. Tačiau NVSC dar nėra jam davęs jokių nurodymų, kaip elgtis. Kitaip sakant, dar jo net neklausinėjo apie jo kontaktus. Tai visi jo kontaktai ir yra iš Seimo posėdžio penktadienį“, – Delfi sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas.

Penktadienį prisiekti dėl COVID–19 negalėjo šie izoliacijoje esantys ar sergantys politikai: socialdemokratas Eugenijus Sabutis, „socialdarbietis“ Andrius Palionis, su „valstiečiais“ išrinkta Rimantė Šalaševičiūtė, su konservatoriais – Justas Džiugelis ir su Laisvės partija – Evelina Dobrovolska.

Papildyta 10.23 val.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos nariui Jonui Varkaliui nustačius COVID-19, nutarta antradienio Seimo posėdžio neatšaukti.

„Manau, kad turi vykti, nes tai nėra pirmas atvejis Seime. Ankstesniais atvejais taip pat rasdavome būdus, kaip Seimas gali užtikrinti darbą“, – po pasitarimo pas Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytė-Nielsen antradienį Seime žurnalistams sakė konservatorių seniūnas Gabrielius Landsbergis.

„Akivaizdu, kad mes vaikštome gana arti pavojingos ribos“, – pridūrė jis.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas antradienį BNS sakė, kad Seimo vadovė dar ketina tartis su visų frakcijų seniūnais dėl parlamento darbo organizavimo.

„Jonas Varkalys kelias valandas sėdėjo prie konservatoriaus Jono Gudausko, J. Gudauskas – prie kažko ir t. t. Grandinė. Vien frakcijai izoliuotis gali ir nepakakti ligos plitimui sustabdyti“, – tvirtino Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas.

Pasak G. Landsbergio, dviejų konservatorių, sėdėjusių arčiausiai J. Varkalio, paprašyta antradienį neiti į Seimą, nors oficialių nurodymų izoliuotis jie nėra gavę.

E. Gentvilas BNS tvirtino, kad J. Varkalys pirmadienio vakarą jam pranešė sulaukęs teigiamo COVID-19 testo atsakymo, tačiau jį gavo kol kas neoficialiai.

J. Varkalys penktadienį dalyvavo pirmajame Seimo posėdyje, blogai pasijuto šeštadienį.

„Ten kvėpavimo takai, uoslės neprarado. Plungėje vakar ryte pasidarė tyrimą ir vakare gavo, vadinkime, neoficialų atsakymą“, – sakė E. Gentvilas.

Antradienį Seimas popiet rengia plenarinį posėdį, planuoja patvirtinti keturis parlamento vicepirmininkus, Seimo komiteto narių skaičių.

G. Landsbergio teigimu, per slaptą balsavimą renkant Seimo vicepirmininkus bus imamasi papildomų saugomo priemonių.

„Su Seimo pirmininke aptarėme, kad per slaptą balsavimą būtų imamasi papildomų saugumo priemonių, kitaip tariant balsuoti frakcijomis, laikytis distancijos“, – sakė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA