Fiksuoja skaitytoja: taip atrodo Šiaurės prospekto „Lidl“ savaitgalį | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytoja: taip atrodo Šiaurės prospekto „Lidl“ savaitgalį papildyta

Skaitytojos nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Šeštadienio popietę į Šiaurės prospekte esantį „Lidl“ prekybos centrą užsukusią kaunietę nustebino didžiulis pirkėjų skaičius. Moteris pasigedo klientų srautų reguliavimo, žmonės tarp prekių lentynų ir prie kasų kone susispaudę vienas prie kito.

„Taip šiuo metu atrodo „Lidl“ parduotuvė Kaune, Šiaurės pr. Klientų srautai nėra reguliuojami, prie įėjimo nėra apsaugos“, – apie 12.30 val. tvirtino redakcijai parašiusi skaitytoja.

Kaip matyti jos atsiųstose nuotraukose, visi pirkėjai dėvi veido kaukes, tačiau žmonių prekybos salėje tikrai daug. Su vežimėliais jie vos prasilenkia, o prie kasų stovi mažiau nei per ištiestos rankos atstumą.

„Būdama parduotuvėje kalbėjau su pamainos vadove, ji tiesiog padėkojo už informaciją, vėliau apsauginis vaikščiojo po prekybos centrą ir skaičiavo žmones. Buvo iškviesta policija, kuri taip pat įvertino situaciją“, – tolesnę įvykių eigą nupasakojo skaitytoja.

Pasiteiravus, ar šioje parduotuvėje tokį srautą pastebi nuolat, kaunietė teigė, kad pirkėjų ypač išauga savaitgaliais. Pavasarinio karantino metu, anot jos, pirkėjų srautai taip pat buvo neribojami.

Tiesa, Šilainių „Lidl“, kaip rodo balandžio pradžioje užfiksuota vaizdo medžiaga, klientų tankumas prekybos centro patalpose buvo prižiūrimas gana skrupulingai.

Oficialiame „Lidl“ portale deklaruojama, kad pastebėjus tam tikru momentu pirkėjų srautą tapus didesnį, apsaugos darbuotojai, kurių pajėgumai tinkle sustiprinti, reguliuoja patekimą į parduotuvę. Taip pat – prižiūri bendrą pirkėjų skaičių parduotuvėje, saugius atstumus kasoje laukiančių žmonių.

„Parduotuvėse įrengtos plastiko sienelės prie kasų, ant žemės suklijuoti lipdukai, pažymintys saugų atstumą tarp prie kasos stovinčių pirkėjų. Pirkėjų prašoma ne tik laikytis saugaus atstumo vieniems nuo kitų, bet ir vengti artimo kontakto su kasoje dirbančiais žmonėmis bei esant galimybei atsiskaityti bekontaktėmis mokėjimo kortelėmis“, – skelbia prekybos tinklas.

Papildyta 17.24 val.

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė, kad atsižvelgiant į parduotuvės prekybinį plotą, kuris daugelyje „Lidl“ prekybos centrų yra standartinis, vienu metu apsipirkinėti gali iki 150 pirkėjų. Jų srautą, pažymėjo L. Skersytė, prižiūri ir prireikus kontroliuoja apsaugos darbuotojai, kurių intensyvesnėse parduotuvėse pasamdyta papildomai.

„Prevencinėms priemonėms parduotuvėse yra skiriamas didelis dėmesys. Parduotuvėse sumontuotos apsauginės plastiko pertvaros tarp kasininkų ir pirkėjų, sužymėti lipdukai, informuojantys apie saugų atstumą prie kasų, visose parduotuvėse įrengtos dezinfekcinio skysčio stotelės.

Dezinfekuojame vežimėlių rankenas, įvairius paviršius, esame dvigubai padidinę parduotuvių ventiliaciją. Tokie produktai, kaip įvairiausi duonos kepiniai, yra uždengti – tam specialiai buvo įrengti permatomi lentynų dangčiai“, – saugumą užtikrinančias priemones išvardijo „Lidl Lietuva“ atstovė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA