Nuo komandos atskirtas R. Jokubaitis šią savaitę turės priimti karjeros sprendimą | Kas vyksta Kaune

Nuo komandos atskirtas R. Jokubaitis šią savaitę turės priimti karjeros sprendimą

delfi.lt 2020/11/02 17:32
R. Tenio nuotr.

Po žinios apie teigiamą COVID-19 testą Kauno „Žalgirio“ talentas Rokas Jokubaitis priverstas leisti dienas karantine. „Net neįsivaizduoju, kaip virusas galėjo mane pasiekti“, – pirmadienio ryte laidoje „Labas rytas, Lietuva“ kalbėjo jaunasis žalgirietis.

„Gautas teigiamas rezultatas truputį išmušė iš vėžių, bet dabar jaučiuosi tikrai gerai ir laukiu pakartotinio testo. Tikiuosi, kad jis bus neigiamas“, – sakė R. Jokubaitis.

Žinia, kad R. Jokubaičio COVID-19 testo rezultatas yra teigiamas, komandą pasiekė šeštadienį ryte. Testai buvo atlikti penktadienį Kaune grįžus iš Prancūzijos po Eurolygos šeštojo turo rungtynių. Visų kitų iš Vilerbano grįžusių delegacijos narių rezultatai buvo neigiami.

R. Jokubaitis blogai pasijuto dar Prancūzijoje, kur iškart buvo atskirtas nuo komandos. Jis nevyko į pergalingai pasibaigusias rungtynes „Astroballe“ arenoje. Kitą dieną į oro uostą jis keliavo atskirai nuo komandos, o užsakomajame reise nuo kitų komandos narių sėdėjo per 10 metrų atstumą. Į Kauną iš Vilniaus oro uosto Rokas taip pat keliavo atskirai nuo komandos.

Pirmadienį „Žalgirio“ komanda ir personalo nariai testuosis pakartotinai, o iki tol visi žalgiriečiai lieka saviizoliacijoje. Po gautų rezultatų paaiškės ir Eurolygos rungtynių penktadienį Kaune su Madrido „Real“ likimas.

„Norėčiau tikėti, kad rungtynės įvyks. Būtų nemalonu ir man, nes lyg ir nuo manęs viskas prasidėjo. Jei iškristų dar kažkiek komandos draugų… Žinote, kad Panevėžio „Lietkabelyje“ ir Utenos „Juventus“ komandoje daug susirgimų. Tikiuosi, viskas bus gerai ir penktadienį rungtynės įvyks. Žaidžiame gerą krepšinį, esame geros formos, nesinori, kad rungtynės būtų nukeltos keliems mėnesiams“, – sakė R. Jokubaitis.

Paklaustas, ar nujaučia, kur galėjo užsikrėsti, krepšininkas atsakė neigiamai: „Net neįsivaizduoju, kaip mane virusas galėjo pasiekti. Aišku, turėjau kontakto krepšinio aikštėje. Net neįsivaizduoju. Galvojau, kur galėjau užsikėsti, tačiau bendravau tik su komandos draugais. Labai keista, kaip taip išėjo. Tikiuosi, kad komandos COVID-19 testai bus neigiami“.

Jei prieš naująjį sezoną 19-metis gynėjas pagal išankstines prognozes vargiai patekdavo į pirmąjį šių metų NBA naujokų biržos kandidatų 100-uką, tai įsibėgėjus LKL ir Eurolygos kovoms mažeikiškis tarsi viesulas įsiveržė į pirmąjį 50-uką.

ESPN paskelbtame naujame 2020-ųjų talentų laidos reitinge R. Jokubaičiui skiriama 49 vieta. Tai reiškia, kad jei ši JAV sporto žiniasklaidos giganto projekcija pasitvirtins, Rokas jau po dviejų savaičių gali būti pašauktas NBA naujokų biržos antrojo rato viduryje. Teisė į 49-ąjį kvietimą šiemet priklauso vieniems Rytų konferencijos favoritų Filadelfijos „76ers“.

Tiesa, R. Jokubaitis dar negalėjo pasakyti, ar jis neatsiims pateiktos paraiškos ir tikrai dalyvaus šių metų NBA naujokų biržoje.

„Kaip pamačiau naujieną, kad patekau į TOP 50, ji mane nudžiugino ir nustebino. Nesitikėjau, per sezono įkarštį buvau primiršęs apie persikėlimą į NBA, naujokų biržą. Iš giedro dangaus nusileido tokia naujiena. Turime laiko iki lapkričio 8 dienos, kai dar galima atsiimti parašką. Spręsime su šeima, agentu, gal dar palaukti kitų metų. Bus įdomus laikotarpis, dabar turiu daug laisvo laiko apmąstymams“, – laidoje „Labas rytas, Lietuva“ kalbėjo R. Jokubaitis.

Sekmadienį žalgiriečiai turėjo žaisti „Betsafe–LKL“ rungtynes su Klaipėdos „Neptūnu“, o antradienį – su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkais. Abejos dvikovos buvo atšauktos.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA