Brutalų užpuolimą patyręs vyras Kauno klinikose neišgyveno | Kas vyksta Kaune

Brutalų užpuolimą patyręs vyras Kauno klinikose neišgyveno

delfi.lt / Vilma Danauskienė 2020/10/19 19:34
DELFI nuotr.

Po susidūrimo su plėšikais nuosavame gyvenamajame name degiu skysčiu apipiltas ir vėliau padegtas lazdijietis Giedrius Vilčinskas neišgyveno. Iš karto po nusikaltimo Lazdijų ligoninėje, o vėliau – Kauno klinikose gydytas smarkius nudegimus patyręs 42 metų vyras mirė praėjusio šeštadienio paryčiais, apie pusę septynių ryto.

Tačiau nusikaltimą prieš nukentėjusįjį ir jo šeimą tiriančius Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) kriminalistus ši informacija pasiekė tik pirmadienio vidurdienį.

Apie tai „Delfi“ patvirtino Alytaus AVPK atstovė Kristina Janulevičienė. Pasak jos, tikėtina, kad ikiteisminio tyrimo įtarimai bus perkvalifikuoti į nužudymą.

„Tai nuspręs bylą kuruojantis Kauno apygardos prokuroras“, – žurnalistams sakė Alytaus AVPK atstovė K. Janulevičienė. Toks žiaurus ir brutalus, seniai nematytas nusikaltimas įvykdytas šių metų spalio 12-ąją, dienos metu.

Į Lazdijų miesto centre, Kauno gatvėje, esantį G. Vilčinsko gyvenamąjį namą praėjusį pirmadienį prieš pietus įsiveržę trys kaukėti vyrai surišo namo šeimininko draugę ir jos trylikametę dukrą, grasindami daiktu, panašiu į pistoletą, reikalavo pinigų ir pagrobė du auksinius žiedus bei 200 eurų.

Sulaukę į namus grįžusio G. Vilčinsko, plėšikai vyrą uždarė į vonios patalpą, kankino, šaltinių žiniomis, reikalaudami pasakyti, kur vyras slepiantis pinigus. Vėliau apliejo degiu skysčiu ir grasino padegti.

Teigiama, neva plėšikus galėjo privilioti plačiai ne tik tarp kontrabandininkų, bet ir miestelyje sklandžiusios kalbos apie tariamai gyvenamojo namo vonios patalpoje įrengtą slėptuvę, kurioje esą kontrabandinių cigarečių gabenimu iš Baltarusijos į Lietuvą užsiiminėjęs G. Vilčinskas galėjo laikyti stambią sumą grynųjų.

„Delfi“ šaltinių teigimu, spėjama, kad gaisras kilo plėšikams neatsargiai elgiantis su žiebtuvėliu, kurį žiebdami jie grasino G. Vilčinskui. Esą nedidelėje vonios patalpoje uždegus žiebtuvėlį sprogo nuo degiu skysčiu aplieto vyro susidaręs degaus oro mišinys.

Po tokios egzekucijos atvykėliai buvo priversti gelbėtis iš patalpos ir spruko, kieme palikę automobilį, kuriuo buvo atvykę į gyvenamąjį namą. Iš gyvenamųjų patalpų gyvu fakelu virtęs G. Vilčinskas taip pat išbėgo į kiemą, kur krito ant žolės, bandydamas užgesinti liepsnojančius rūbus.

Policijos ir greitosios medicinos pagalbos tarnybas iškvietė vaizdą pamatę kaimynai. Dėl sunkių nudegimų vyras buvo skubiai paguldytas į Lazdijų ligoninės reanimaciją, vėliau pervežtas į Kauno klinikų reanimacijos skyrių.

Nukentėjusysis policijai žinomas kaip kontrabandinių cigarečių perpardavinėtojas ir gabentojas. Turimais duomenimis, užpuolimas siejamas su tariamomis skolomis arba galėjo būti kerštas dėl to, kad, šaltinių žiniomis, kontrabandos verslu užsiiminėjęs G. Vilčinskas prieš kurį laiką buvo sutikęs bendradarbiauti su policijos operatyvininkais.

Per paskutinįjį pusmetį muitinės ir policijos operatyvininkai sulaikė net keletą vilkikų su kontrabandinėmis cigaretėmis, priklausančiomis Druskininkų apylinkėse veikiančioms kontrabandininkų grupuotėms. Kai kurių šaltinių teigimu, informaciją apie šiuos nusikaltimus pareigūnams galėjo perduoti G. Vilčinskas.

Lazdijiškis G. Vilčinskas, dar žinomas Upelinio pravarde, liūdnai išgarsėjo 2015-aisiais, kai vairuodamas jam priklausantį automobilį „Peugeot“, rugpjūčio 27-osios naktį nestojo stabdomas Druskininkų savivaldybės teritorijoje Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnų.

Persekiojant kontrabandininkus, iš pasieniečio paleisto ginklo buvo sužeistas „Peugeot“ sėdėjęs 18-metis Alytaus miesto gyventojas Edgaras Balčius, kuris vėliau ligoninėje mirė. G. Vilčinskas buvo teisiamas už tai, kad paliko asmenį gyvybei pavojingose sąlygose, tačiau realios laisvės atėmimo bausmės išvengė. Tačiau ir po šių įvykių, teigiama, vyras kontrabandos „verslo“ nemetė.

Alytaus policijos komisariatas praėjusią savaitę informavo apie keturis sulaikytuosius, kurie įtariami nusikaltimais prieš G. Vilčinską ir jo šeimos narius. Visi sulaikytieji – Vilniaus apskrities gyventojai, 28 metų vyras įtariamas organizavęs nusikaltimą, kiti trys, kurių amžius – 20–26 metai, įtariami nusikaltimo vykdymu. Teismas leido visus įtariamuosius suimti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA