Kauno miesto muziejaus „X erdvėje“ – pokalbis su atlikėju M. Bendžiumi | Kas vyksta Kaune

Kauno miesto muziejaus „X erdvėje“ – pokalbis su atlikėju M. Bendžiumi

O. Brickutes nuotr

Spalio 15 d. 17 val. Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų skyriuje esančioje X erdvėje įvyks susitikimas su jaunosios kartos muzikos kūrėju. Svečiuose – kino ir teatro aktorius, atlikėjas Mantas Bendžius.

Iš Jurbarko kilęs Mantas savo kelią pradėjo vaikų ir jaunimo teatre „Vaivorykštė“ׅ, būdamas keturiolikos gitara suskambino pirmuosius akordus, o dabar gali pasigirti darbu didžiausiose Lietuvos teatrų scenose, koncertais Vido Bareikio grupėje bei neseniai prasidėjusia soline muzikine karjera.

Karantino metu atlikėjas išleido akustinį projektą, kurį sudarė trys dainos kartu su meniniais klipais. Vasarą šalies radijuose skambėjo jo singlas „Jūra“, o prieš keletą savaičių buvo pristatytas naujausias kūrinys – „1997“.

Jurbarkietis per kiek daugiau nei pusmetį spėjo aplankyti 13 Lietuvos miestų, viešosiose erdvėse surengti net 25 pasirodymus.

Mantas Bendžius / Organizatorių nuotr.

Pokalbį su svečiu moderuos Karolis Venclauskas ir Aušra Strazdaitė-Ziberkienė.

Negalintys atvykti turės progą stebėti tiesioginę renginio transliaciją portale „Kas vyksta Kaune“.

Prieš pokalbį Kauno miesto muziejaus edukatoriai kviečia dalyvauti nemokamose ekskursijose po memorialinį vienos iškiliausių Lietuvos muzikos asmenybių – Kipro Petrausko – butą.

X erdvė – tai praeitais metais Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų skyriuje duris atvėrusi bendros kūrybos erdvė jaunimui, kurioje kas mėnesį vyksta susitikimai su įvairaus plauko atlikėjais.

Nemažo susidomėjimo neformalių pokalbių su muzikos kūrėjais formatas nėra apibrėžtas ar surežisuotas, dėl to kiekvienas susitikimas yra įtraukiantis ir nenuspėjamas.

„Džiaugiamės galėdami pasikviesti vis daugiau perspektyvių atlikėjų. Mantas Bendžius – neabejotinai kylantis vardas muzikoje. Iš šono paprastas, bet tuo pačiu įdomus ir nenuspėjamas.

Beje, Mantas žadėjo ir mini akustinį koncertą, tad kviečiame ateiti ir išgirsti“, – teigia vienas iš renginio organizatorių, Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų skyriaus muziejininkas Karolis Venclauskas.

Renginys vyks Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų skyriuje (K. Petrausko g. 31). Renginys nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA