Nuo spalio – nemokami sveikos mitybos mokymai kauniečiams | Kas vyksta Kaune

Nuo spalio – nemokami sveikos mitybos mokymai kauniečiams

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Greitas gyvenimo ritmas neretai pakoreguoja ir mūsų kasdieninę mitybą. Skubėdami dažnai valgome nereguliariai, o pasirinkti patiekalai retai kada gali pasigirti gerosiomis maistinėmis savybėmis. Dėl šios priežasties kauniečių sveikata ir gera savijauta besirūpinantys Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai nuo spalio 6 dienos visus suaugusius miesto gyventojus kviečia į pirmąjį kartą organizuojamus, nemokamus teorinius bei praktinius mokymus „Sveikas maistas visą darbo savaitę“.

Visuomenės sveikatos biuro pristatomų mokymų tikslas – skatinti žmones vartoti daugiau daržovių ir vaisių, planuoti savo kasdieninį valgiaraštį ir dažniau gaminti namuose. Visuomenės sveikatos specialistų teigimu, toks maistas bus vertingesnis sveikatai ir gerai kasdieninei nuotaikai.

„Sveika mityba yra geros savijautos bei sveikatos pagrindas. Tinkama ir subalansuota mityba pagerina miego kokybę, koncentraciją, sumažina ligų riziką, o kartu visa tai prisideda prie sveikesnio, laimingesnio gyvenimo. Tiesa, nors teoriškai tai žinoma daugeliui, įtempta dienotvarkė dažnai neleidžia sveikos ir reguliarios mitybos principų pritaikyti mūsų kasdienybėje. Būtent tai ir bus naujųjų mokymų užduotis – pateikti ne tik teorines rekomendacijas, bet ir supažindinti su praktiniais veiksmai, kaip integruoti sveikos mitybos principus į savo kasdieną“, – sako Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Giedrė Macaitienė.

Visuomenės sveikatos specialistės teigimu, kartu su fiziniu aktyvumu, mityba gali padėti pasiekti ir išlaikyti sveiką svorį, sumažinti kai kurių ligų, įskaitant širdies ir kraujagyslių susirgimus, diabetą, kai kurias vėžines ligas, insulto, osteoporozės riziką. Taip pat, sumažinti aukštą kraujospūdį bei cholesterolio kiekį, padidinti energijos lygį, pagerinti bendrą sveikatą ir imunitetą.

Sveikos mitybos mokymai / Organizatorių nuotr.

Teorinės rekomendacijos ir maisto paruoštukų gamyba

Mokymų metu lektoriai dalyvius supažindins su sveikos mitybos principais, pristatys sveikatai naudingus ir žalingus maisto produktus, patars kaip pastaruosius pakeisti sveikatai palankiais pasirinkimais. Galiausiai, mokymų dalyviai išgirstus patarimus galės išbandyti ir praktikos metu.

„Bendra mokymų trukmė – 3 valandos. Pirmoji jų pusė bus skirta teorijai ir supažindins ne tik su maisto medžiagomis, bet ir organizmui svarbiausiais mikroelementais, vitaminais bei mineralais. Lektoriai pristatys ir maisto produktų ženklinimą, dietų, vegetarinės ar veganinės mitybos įtaką sveikatai. Tuo tarpu antroji mokymų dalis bus skirta praktikai. Per 1,5 valandos periodą dalyviai gamins maisto paruoštukus savaitei: pusryčių, pietų ir vakarienės patiekalus“, – sako visuomenės sveikatos specialistė.

Praktinės mokymų dalies metu gaminami patiekalai bus pritaikyti vidutines pajamas gaunantiems asmenims, o produktais pasirūpins mokymus organizuojantis Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. Gamybos metu bus skirta laiko atsakyti į dalyviams kylančius maisto produktų pasirinkimo bei derinimo klausimus.

Mokymai „Sveikas maistas visą darbo savaitę“ yra sukurti suaugusiesiems, tad į juos kviečiami asmenys nuo 18 metų. Seminarai vyks mažomis grupelėmis iki 15 asmenų, o pirmųjų mokymų startas jau spalio 6 dieną 18 valandą, adresu Vaidoto g. 115, Kaunas. Dalyvavimas nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija telefonu +37061687188.

Daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA