Daugiausia užsikrėtimų ir dar dvi mirtys fiksuotos Kaune: virusas plinta muzikiniame teatre, mokymo įstaigose | Kas vyksta Kaune

Daugiausia užsikrėtimų ir dar dvi mirtys fiksuotos Kaune: virusas plinta muzikiniame teatre, mokymo įstaigose

Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 90 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų. 37 iš jų registruoti Kauno, 19 Vilniaus, 18 Šiaulių, 9 Panevėžio, 5 Telšių ir po 1 – Klaipėdos bei Utenos apskrityse.

Po kontakto su sergančiaisiais, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 75 asmenys, iš jų 29 asmenys yra užsikrėtę ne židiniuose. 14 asmenų užsikrėtimo aplinkybių specialistams nustatyti nepavyko. Be to, per praėjusią parą Vilniaus apskrityje registruotas 1 įvežtinis atvejis iš Baltarusijos.

Per vakar parą užfiksuoti 46 atvejai židiniuose

Koronavirusinė infekcija buvo patvirtinta 7 asmenims, susijusiems su Blinstrubiškių socialinės globos namais. Infekcija patvirtinta dviem darbuotojams, 4 pacientams ir 1 antrinis atvejis šeimos nariui. Iš viso jau patvirtinta 17 atvejų.

Patvirtinti 4 nauji atvejai Kaune yra susiję su vienos Kaune veikiančios IT įmonės židiniu.

4 atvejai Kauno apskrityje patvirtinti Raseinių choro „Šatrija“ nariams, vienas iš jų vienas yra antrinis. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejama 20 atvejų.

4 atvejai buvo patvirtinti Raseinių policijos komisariato darbuotojams. 3 iš jų antriniai. Su šiuo protrūkiu jau siejama 38 atvejai.

3 patvirtinti atvejai Kaune yra susiję su Valstybinio Kauno muzikinio teatro židiniu.

2 atvejai Raseinių rajone buvo patvirtinti ir yra susiję su Viduklės ambulatorijos židiniu. Abu atvejai antriniai. Iš viso šiame židinyje jau užfiksuota 26 atvejai.

Kaune patvirtinti 2 atvejai susiję su Erudito licėjaus židiniu. Su šiuo židiniu jau siejama 8 atvejai.

Raseinių rajone taip pat 1 patvirtintas atvejis yra susijęs su Viduklės lopšelio-darželio židiniu. Su šiuo židiniu jau siejama 15 atvejų.

Nustatytas 1 antrinis užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejis, susijęs su protrūkiu Raseinių rajono savivaldybėje. Su šiuo protrūkiu jau siejama 40 atvejų.

Vilniaus apskrityje 2 patvirtinti COVID-19 ligos atvejai yra susiję su ansamblio „Lietuva“ židiniu. Su šiuo židiniu jau siejama 27 atvejai.

Patvirtintas 1 atvejis Vilniuje yra susijęs su Vilniaus kogeneracinės jegainės židiniu. Su šiuo židiniu jau siejama 19 atvejų.

1 atvejis patvirtintas vakar yra siejamas su židiniu City Dance. Šiame židinyje jau yra patvirtinta 34 atvejai.

Vilniuje per vakar parą taip pat patvirtintas 1 atvejis yra susijęs ledo ritulio treniruote. Su šiuo židiniu siejama jau 12 atvejų.

6 patvirtinti atvejai Panevėžio apskrityje yra siejami su viena metalo apdirbimo įmone. Su šiuo židiniu jau siejama 8 atvejai.

Taip pat 2 atvejai patvirtinti Panevėžio Juozo Miltinio mokyklos mokiniams.

Šiaulių apskrityje 7 atvejai yra siejami su protrūkiu Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Iš šių atvejų 1 yra antrinis. Su šiuo židiniu jau siejama 38 atvejai.

Taip pat Šiauliuose 1 per vakar parą užfiksuotas atvejis yra siejamas su saldainių gamybos įmone. Su šiuo protrūkiu jau siejama 5 atvejai.

Šiaulių apskrityje, Radviliškyje, per vakar parą nustatytas 1 siejamas su VšĮ Radviliškio ligonine. Su šiuo židiniu jau siejama 114 atvejų.

Telšių apskrityje, Mažeikiuose, patvirtinti 2 atvejai yra siejami su židiniu Mažeikių rajono savivaldybėje. Su šiuo protrūkiu jau siejama 13 atvejų.

Be to, dar 29 asmenys, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas, tačiau atvejai, šiuo metu turimais duomenimis, nepriskiriami infekcijos židiniams.

14 asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 14 asmenų. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Specialistai nagrinėja šių užsikrėtusiųjų maršrutus, tad statistika dar gali keistis, jei būtų rastos sąsajos tarp atskirų atvejų.

Taip pat Kauno apskrityje per vakar parą buvo užfiksuotos dvi mirtys nuo koronavirusinės infekcijos. Abu asmenys priklausė rizikos grupei dėl amžiaus ir kitų gretutinių susirgimų.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 4385 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1948 asmenys, 2327 – pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA