Koronavirusas Kaune: infekcija plinta mokinių tarpe, dalies užsikrėtimų atsekti nepavyksta | Kas vyksta Kaune

Koronavirusas Kaune: infekcija plinta mokinių tarpe, dalies užsikrėtimų atsekti nepavyksta

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 114 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų. 43 iš jų registruoti Kauno, 37 Vilniaus, 22 Šiaulių, 7 Klaipėdos, 3 Panevėžio ir po 1 – Marijampolės bei Utenos apskrityse.

Po kontakto su sergančiaisiais, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 92 asmenys. 16 asmenų užsikrėtimo aplinkybių specialistams nustatyti nepavyko. Be to, per praėjusią parą Vilniaus apskrityje registruotas 6 įvežtiniai atvejai iš: 3 iš Didžiosios Britanijos, po 1 – Ukrainos, Švedija, Ispanijos, rašoma NVSC pranešime žiniasklaidai.

72 atvejai siejami su židiniais

9 koronaviruso atvejai, patvirtinti vakarykštę parą, siejami su ansambliu „Lietuva“. Iš viso registruoti jau 23 susiję atvejai, įskaitant patvirtintus vakar.

8 vakarykštę parą Vilniuje registruoti atvejai siejami su šokių studija „City dance“. Vertinama, kad su protrūkiu šiuo metu yra susiję 33 koronaviruso atvejai.

Dar 2 atvejai Vilniaus apskrityje siejami su židiniu sporto klube „Gym Plius“. Su šiuo protrūkiu dabar siejami 22 infekcijos atvejai.

Be to, 2 asmenų užsikrėtimo aplinkybės siejamos su Vilniaus Gabijos progimnazija. Vienas asmuo yra mokinys, kitas – antrinis kontaktas, t. y. šeimos narys. Su protrūkiu šiuo metu, vertinama, yra susiję 24 atvejai.

Be to 2 per vakar parą patvirtinti atvejai, epidemiologų vertinimu, yra susiję su ledo ritulio treniruote. Iš viso su protrūkiu jau yra siejama 11 atvejų.

Taip pat 1 atvejis siejamas su S. Stanevičiaus progimnazija Vilniuje. Iš viso registruoti 5 susiję atvejai.

Kauno apskrityje, Raseiniuose, 7 atvejai patvirtinti choro „Šatrija“ nariams. Iš viso registruoti jau 9 susiję susirgimai.

Taip pat patvirtinti 6 atvejai, siejami su protrūkiu Raseinių savivaldybėje (iš viso susijęs 21 susijęs atvejis), 4 – su Viduklėje veikiančiu darželiu (iš viso 8 atvejai), 2 – susiję su židiniu Raseinių ligoninėje (iš viso 19 susijusių atvejų). Dar 2 atvejai, registruoti vakar, susiję su židiniu Raseinių rajono Viduklės S. Stanevičiaus gimnazijoje (iš viso patvirtinti 3 susiję atvejai).

Dar vienas atvejis Raseinių rajone siejamas su židiniu Viduklės ambulatorijoje. Iš viso, vertinama, kad su židiniu susiję 4 atvejai, įskaitant patvirtintą vakar.

Kaune 1 atvejis siejamas su židiniu Erudito licėjuje – COVID-19 liga patvirtinta mokiniui. Iš viso su protrūkiu šioje įstaigoje jau siejami 3 atvejai. Taip pat vakar registruoti 2 atvejai, siejami su židiniu Kauno K. Griniaus progimnazijoje – koronavirusas patvirtintas mokiniams, kurie buvo izoliacijoje. Iš viso su šia ugdymo įstaiga jau siejami 9 atvejai.

Šiaulių apskrityje užfiksuoti 5 su Respublikine Šiaulių ligonine susiję atvejai. Šiuo metu su šia gydymo įstaiga iš viso jau yra susiję 24 koronaviruso atvejai.

Radviliškio ligoninėje taip pat buvo fiksuoti 5 atvejai: 2 darbuotojams ir 3 pacientams. Iš viso čia jau yra patvirtinti 107 susiję infekcijos atvejai: serga 59 pacientai, 38 darbuotojai ir 10 antrinių kontaktų, t. y. asmenys, kurie šiuo metu ligoninėje negydomi ir nėra jos darbuotojai.

Taip pat vakarykštę parą fiksuoti 3 atvejai, siejami su židiniais Šiaulių darželiuose. Pirmasis atvejis patvirtintas lopšelio-darželio „Bitė“ darbuotojui, antrasis – lopšelio-darželio „Trys nykštukai“ darbuotojui, kurio užsikrėtimo aplinkybės siejamos su židiniu lopšelyje-darželyje „Kregždutė“, su kuriuo iš viso šiuo metu siejamos 5 asmenų užsikrėtimo aplinkybės.

Naujas židinys fiksuotas Kuršėnų ligoninėje. Per vakar parą patvirtinti 3 koronaviruso atvejai. Visi asmenys yra pacientai.

Taip pat naujas židinys fiksuotas Kelmėje, kur patvirtinti 2 nauji atvejai, siejami su „Kelmės pienine“.

Be to, dar 20 asmenų, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas, tačiau atvejai, šiuo metu turimais duomenimis, nepriskiriami infekcijos židiniams.

16 asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 16 asmenų. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Specialistai nagrinėja šių užsikrėtusiųjų maršrutus, tad statistika dar gali keistis, jei būtų rastos sąsajos tarp atskirų atvejų.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 4184 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1778 asmenys, 2298 – pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA