Nušalinti trys piktnaudžiavimu tarnyba įtariami Laisvės atėmimo vietų ligoninės vadovai (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Nušalinti trys piktnaudžiavimu tarnyba įtariami Laisvės atėmimo vietų ligoninės vadovai (papildyta)

BNS 2020/09/11 11:07
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kalėjimų departamentas pradėjo tyrimą dėl Laisvės atėmimo vietų ligoninės direktoriaus Ramūno Šilobrito ir dar dviejų įstaigos vadovų, įtariant galimą piktnaudžiavimą ir tarnybos pareigų neatlikimą.

Nuo pareigų atliekant tyrimą laikinai nušalintas R. Šilobritas, taip pat direktoriaus pavaduotojas Tomas Bartninkas ir Saugumo valdymo skyriaus viršininkas Vidas Jasaitis, informavo Kalėjimų departamentas.

Kalėjimų departamento vadovas Virginijus Kulikauskas teigė, kad tyrimas pradėtas rugsėjo 10 dieną „gavus tam tikrų duomenų, kad įstaigoje netinkamai kontroliuojamas ir organizuojamas nuteistiesiems draudžiamų daiktų paėmimas ir apskaita“.

„Kaip ir sakau, buvo netinkamai organizuojamas ir kontroliuojamas tos tvarkos laikymasis. Akivaizdu, kad jos užtenka, bet jos nebuvo laikomasi“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė V. Kulikauskas.

„Įvertinus pastarųjų metų įvykius ir šį, naują tarnybinį patikrinimą, priimtas sprendimas laikinai nušalinti, kol bus atliekamas tarnybinis patikrinimas, šios įstaigos direktorių, jo pavaduotoją veiklai ir Saugumo valdymo skyriaus viršininką“, – teigė Kalėjimų departamento direktorius.

Laikinai įstaigai vadovauti pavesta Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus viršininkei Jurgai Mickienei.

Pasak V. Kulikausko, Kriminalinės žvalgybos valdyboje taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo piktnaudžiavimo, netinkamo pareigų atlikimo ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

Tyrimą organizuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

V. Kulikauskas neatmetė, kad atliekant tarnybinį patikrinimą, tyrimas gali būti plečiamas ir jame įtraukiama daugiau asmenų.

Kalėjimų departamentas atlieka ir kitą tarnybinį tyrimą dėl įstaigos vadovybės veiksmų, kai rugpjūčio 30 dieną iš Pravieniškėse esančios Laisvės atėmimų vietos ligoninės pabėgo už nužudymą ir neteisėtą disponavimą narkotikais nuteistas Jevgenijus Sotikovas.

V. Kulikauskas sako, kad naujas tarnybinis patikrinimas pradėtas įvertinus ir šį atvejį, įžvelgus „galimus sisteminius šiurkštesnius pažeidimus“.

Pareigūnai nušalinti, kol vyks tyrimas, jis gali trukti iki dviejų mėnesių.

R. Šilobritas Laisvės atėmimo vietų ligoninei vadovauja nuo 2019-ųjų sausio, jis vidaus tarnyboje dirba beveik tris dešimtmečius. T. Bartninkas pareigas taip pat eina nuo pernai sausio, ir dirbęs vidaus tarnyboje beveik du dešimtmečius. V. Jasaitis Saugumo valdymo skyriui vadovauja beveik trejus metus, jo stažas tarnyboje – 17 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA