Kauno centre įprasta šiukšliavežio kelionė baigėsi didele nesėkme (dar papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kauno centre įprasta šiukšliavežio kelionė baigėsi didele nesėkme (dar papildyta)

E. Šostakaitės nuotr.

Sekmadienį neįprastas incidentas, tikrąja to žodžio prasme apvertęs aukštyn kojom vieno šiukšliavežio darbus, įvyko Maironio gatvėje. Čia į tarybinių laikų slėptuvę įsmuko sunkiasvoris „Kauno švaros“ transportas, o ištraukti šiukšliavežį užduotis pasirodė esanti ne iš lengvųjų.

Kaip apie 11 val. pasakojo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai, nelaimė užfiksuota Maironio gatvėje 1-u numeriu pažymėto namo kieme, į kurį įvažiavęs šiukšliavežis sava eiga teritorijos taip ir nepaliko.

Anot kauniečių, mašina įlūžo į tarybiniais laikais statytos slėptuvės evakuacinę salę. Nuotraukoje matyti, kad galinė transporto priemonės dalis įsmukusi po žeme, o priekis kabo ore.

Į Maironio gatvę tuoj pat iškviesta techninė pagalba, liudininkų teigimu, aplink vaikšto vyrai, sujudimas didelis, tačiau ką daryti, neaišku. Tuo metu iš automobilio bėga skysčiai, kauniečiai sako, kad apie 12.30 šiukšliavežis ertmėje jau stovėjo kone stačiai.

Susisiekus su „Kauno švaros“ avarine gatvių tarnyba, dispečerė apie tokį įvykį teigė negirdėjusi. Su bendrovės atstovais žiniasklaidai „Kas vyksta Kaune“ susisiekti kol kas nepavyko.

Papildyta 13.43 val.

Portalo žurnalistams nelaimės vietoje pavyko sužinoti, kad gelbėjimo darbus galimai sunkina nepakankamo pajėgumo keltuvas. Taip pat įtariama, kad toliau lūžta asfaltas ir sunkiasvoris automobilis smunka gylyn.

Anot gyventojų, toje pačioje vietoje prieš kelerius metus buvo įsmegęs savivartis. Esą po šio įvykio savivaldybė turėjo atsivėrusią duobę užpilti žemėmis, bet teritorija buvo tik aptverta, o problema iš esmės neišspręsta.

Papildyta 14.38 val.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos budintis specialistas „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad ugniagesiai šiukšliavežio iškėlimo operacijoje nedalyvavo, tik atvyko įvertini situaciją, aptvėrė teritoriją „Stop“ juosta.

Pašnekovo žiniomis, iš pradžių atvykęs kranas iš požeminės patalpos sunkiasvorio automobilio iškelti nepajėgė, tad ieškota stipresnės technikos. Ugniagesių duomenimis, žmonės incidento metu nenukentėjo.

Papildyta 16.54 val.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ informavo „Kauno švaros“ viešųjų ryšiu specialistas Jonas Tumpa, šiukšliavežis įsmuko apie 8 val., o ištrauktas panaudojus du kranus buvo tik 16.30 val.

Toks atvejis, pasak bendrovės atstovo, yra pirmas „Kauno švaros“ istorijoje. Nuostoliai bus dideli – sugadinta mašinos hidraulinė sistema, degalų bakas – bet svarbiausia, pažymėjo J. Tumpa, kad žmonės nenukentėjo.

Spąstais sunkvežimiui tapusios išbetonuotos erdvės paskirtis neaiški. Teritorija dabar aptverta, bus tikslinamos nelaimės priežastys ir įmonės patirti nuostoliai.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA