Po išsamių tyrimų žalgiriečiai susirinko į pirmąją treniruotę | Kas vyksta Kaune

Po išsamių tyrimų žalgiriečiai susirinko į pirmąją treniruotę

„Kas vyksta Kaune“, „BC Žalgiris“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Pasirengimą sezonui rugpjūčio 14 dieną oficialiai pradedantis Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas kloja pamatus artėjančiam sezonui. Žaidėjų sveikata patikrinta reabilitacijos centre – čia atlikus išsamius tyrimus, nustatytos krepšininkų stipriosios ir silpnosios pusės, o penktadienį žalgiriečiai jau rinkosi į pirmąją treniruotę.

Kaip skelbia klubas, trečius metus iš eilės Lietuvos čempionų pasirengimas sezonui prasideda moderniausiame Lietuvoje reabilitacijos centre „VS-Fitness“. Čia dirbantys savo srities profesionalai žalgiriečiams atliko išsamius tyrimus, kurių duomenys yra tvirtas pagrindas žalgiriečiams skiriamo individualaus treniruočių krūvio paskirstymui.

„Po testų kiekvienas žaidėjas gauna individualų sveikatos išrašą – kiek jo raumenys pajėgūs, kokia yra jo funkcija ir kokios jie yra būklės. Taip galima nuspėti traumų tikimybę, o žaidėjams yra sudaromos programos, pagal kurias jie treniruotųsi ir taisytų savo silpnąsias vietas“, – teigė reabilitacijos centro kineziterapeutas Benas Blauzdžiūnas.

Lietuvos čempionų medicininiai tyrimai taip pat yra tęsiami bendradarbiaujant su Kauno technologijos universiteto (KTU) Biomechatronikos laboratorija.

„Džiugu, kad žalgiriečius testuojame jau ne pirmus metus ir matome, kad šie rezultatai pasitarnauja kiekvieno žaidėjo tobulėjimui ir pačios komandos rezultatams. Rezultatai parodo traumų riziką bei yra naudojami individualizuotoms treniruotėms“, – teigė KTU doc. Aurelijus Domeika.

Nuo pat pasirengimo sezonui pradžios į žalgiriečių darbus yra įsitraukęs praėjusių metų pabaigoje oficialiai prie „Žalgirio“ štabo prisijungęs ilgametis Lietuvos rinktinės gydytojas ortopedas traumatologas ir medicinos mokslų daktaras Rimtautas Gudas.

„Jau ne vienerius metus taikome prevencinę programą, ištiriame kiekvieno žaidėjo kūną. Matome, kad dalis jų yra po operacijų ir gana sudėtingų traumų, o tai yra rizika. Užbėgdami įvykiams už akių, kad krepšininkai nepatirtų traumų, mes pagal specialią programą juos ištestuojame ir pamatome silpnas vietas.

Tą labai akcentuojame ir sudėliojame kiekvienam žaidėjui individualų planą. Su visa šia programa nekontaktinių traumų riziką pavyksta sumažinti net 80 procentų. Mūsų misija yra sužinoti, kas yra blogai ir tada užbėgti traumoms už akių“, – pasakojo prof. dr. R. Gudas.

Po atliktų testų ir medicininių patikrinimų penktadienį žalgiriečiai jau rinkosi į pirmąją treniruotę „Žalgirio“ arenoje. Šis prasidėjo komandos vyriausiojo trenerio Martino Schillerio surengtu komandos susirinkimu, kuris buvo skirtas dar geriau vieniems kitus pažinti bei susipažinti su pasirengimo metu laukiančia dienotvarke.

Po komandos susirinkimo krepšininkai buvo atiduoti į „Žalgirio“ fizinio parengimo trenerių Sigito Kavaliausko ir Nerijaus Navicko rankas. Per pirmąsias keturias treniruotes žalgiriečiai rūpinsis fiziniu parengimu, o tada į rankas ims ir išsiilgtą krepšinio kamuolį.

„Yra gera grįžti į salę, treniruotes ir į Lietuvą bei Kauną. Tai yra vieta, kurią aš pažįstu ir myliu. Ką jau kalbėti apie pažįstamus veidus ir senus bičiulius, kurių pasiilgau per vasarą. Smagu su visais vėl susitikti ir susipažinti su naujais komandos draugais. Visada smagu pasimatyti su senais draugais, kibti į darbus. Po ilgos pertraukos gera pasijusti grupe“, – atsinaujinusiu darbu džiaugėsi trečią sezoną Kaune pradedantis amerikietis Thomasas Walkupas.

Rugsėjo 12–13 dienomis Kaune „Žalgiris“ dalyvaus ikisezoniniame keturių Eurolygos komandų „EuroLeague We’re Back Preseason Tour“ turnyre, o iš viso pasirengimo metu sužais penkerias kontrolines rungtynes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA