Kaunietė šokiruota: pareigūnai bandė primesti girtumą | Kas vyksta Kaune

Kaunietė šokiruota: pareigūnai bandė primesti girtumą

Asociatyvi / Kauno apskr. VPK nuotr.

Kaunietė savo „Facebook“ paskyroje pasidalino nemalonia istorija, kai per plauką pavyko išvengti nemenkos baudos už nusikaltimą, kurio nepadarė. Vairuotoja šmaikščiai aprašė situaciją, kai nei lašo alkoholio nevartojusi į pareigūnų alkotesterį pripūtė stipriai normą viršijančius rodiklius.

„Įpučiau nei daug, nei mažai 1.4 – lengvas girtumas, nors žinau, kad negėriau. Policininkai iškart klausia ar turiu, kas paims mašiną, jiems vienodai, kad aiškinu, jog negėriau jau savaitę“, – savo istoriją „Facebook“ paskyroje dėstė mergina.

Jeigu automobilio vairuotojas vairuoja lengvai išgėręs, tai jam gresia bauda nuo 300 iki 450 eur., taip pat jam gali būti atimta teisė vairuoti 12-18 mėnesių ir policijos pareigūnai turi teisę nuvežti transporto priemonę.

Mergina toliau pasakojo, kad šalia sėdėjo žmogus, galintis vairuoti automobilį, kuris lygiai taip pat tą dieną nebuvo gėręs alkoholio, tačiau pareigūnams patikrinus jo blaivumą – alkotesteris nustatė 1.0 promilės.

Istorija baigėsi laimingai, nes su pareigūnais pavyko susitarti, jog šie pristatytų kitą alkotesterį. Išbandžius naująjį aparatą, ekranėlyje sužibo 0.00 ir vairuotoja galėjo toliau tęsti savo kelionę.

Mergina kauniečius perspėja, jog atsidūrus panašioje situacijoje, jie turėtų žinoti savo teises ir prašyti pareigūnų, kad kitas ekipažas pristatytų kitą alkotesterį, nors pareigūnai gali pasiūlyti ir išsitirti kraują.

Kauno policijos atstovams išsiųsta užklausa, kai gausime atsakymą – tekstą papildysime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA