Kaune atidarytas pirmasis Baltijos šalyse „Moxy“ viešbutis | Kas vyksta Kaune

Kaune atidarytas pirmasis Baltijos šalyse „Moxy“ viešbutis

Kauno centre, Maironio gatvėje, vietos ir užsienio svečiams duris atvėrė pirmasis Baltijos šalyse „Moxy“ viešbutis, priklausantis tarptautiniam tinklui „Marriott“. Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, šiuolaikiškam žmogui skirtas viešbutis „Moxy“ pasižymi žaismingu interjeru ir svečių patogumui skirtų paslaugų gausa.

Į viešbučio pastatymą ir įrengimą iš viso buvo investuota 14 mln. eurų, o veiklos rentabilumą viešbučio valdytojai vertina optimistiškai net ir atsižvelgdami į neeilinę dėl pandemijos susiklosčiusią situaciją.

„Tai – išties jaudinanti akimirka – labai didžiuojamės atidarę pirmąjį „Moxy“ viešbutį Baltijos šalyse, nepaisant sudėtingų aplinkybių. „Moxy“ yra į ateitį žvelgiantis viešbutis, kuriame gausu inovacijų. Jis skirtas moderniam ir aktyvų gyvenimo būdą gyvenančiam svečiui.

Viešbutis išsiskiria savo unikalia koncepcija – viešnagė čia turi būti ne tik patogi bei prieinama visiems, tačiau smagi ir nepamirštama. Bendradarbiaudami su viešbučio plėtotoja nuveikėme didelį darbą, ir labai džiaugiuosi, kad viskas pavyko taip sėkmingai“, – teigia Gerhard Erasmus, „Apex Alliance Hotel Management“ generalinis direktorius, vadovaujantis „Hilton“ ir „Marriott“ prekės ženklų viešbučių valdymo grupei.

Jau plūsta užsakymai

Pasak G. Erasmus, tikimasi, kad jau per pirmąjį veiklos mėnesį pavyks dirbti su mažiausiai 15 proc. užimtumu ir taip peržengti kaštų padengimo ribą. „Apex Alliance Hotel Management“ generalinis direktorius neslepia, kad vien per pirmąją dieną, vos paskelbus galimybę rezervuoti kambarius, buvo užsakyta 12 numerių.

„Tikimės sulaukti tiek užsienio svečių, tiek ir vietos turizmo atstovų. Vietos turizmu mes vadiname visą Baltijos šalių regioną – ypač laukiame atvykstant latvių, lenkų, vokiečių, taip pat svečių iš Skandinavijos. Net jei judėjimas tarp šių valstybių ir bus kažkiek apribotas dėl pandemijos, tačiau galimybės keliauti sugrįš ir bus ypač svarbios tarp kaimyninių šalių“, – teigia G. Erasmus.

Visą parą veikiantis baras ir sporto klubas

Viešbutis orientuotas į 2-3 naktims apsistojančius svečius – tiek keliaujančius laisvalaikiu, tiek jaunus verslininkus. Visame pasaulyje „Moxy“ viešbučiai išsiskiria savo energinga aplinka, stiliumi ir komfortu. Tai – ir boutique jaukumo svečių priėmimas registratūroje, kambariuose – erdvūs dušai, itin greitas interneto ryšys, išmanioji televizija ir ne tik.

„Viešbutyje yra visą parą veikiantis kokteilių baras ir išsinešimui skirto paruošto maisto parduotuvėlė. Visą parą veikia ir viduje esantis sporto klubas, nes šiuolaikiški svečiai yra būtent tokie – jų gyvenimas bėga greitai ir nenuspėjamai, tačiau neabejotinai šauniai. Todėl viduje įrengtos erdvės darbui ir susitikimams, ar tiesiog laisvalaikio žaidimams“, – teigia „Moxy“ viešbučio direktorė Evelina Šukytė.

Tai – pirmasis viešbutis Kaune, kur svečiai galės įsiregistruoti, bendrauti su darbuotojais, užsisakyti papildomų paslaugų ir net patekti į savo rezervuotą kambarį su skaitmeniniu raktu, naudojantis mobiliąja „Marriott Bonvoy“ aplikacija visiems „Android“ ir „iOS“ telefonams.

Pavyzdžiui, naudodamiesi programėle, „iPhone“ turėtojai galės paprašyti Siri atidaryti užsakyto kambario duris. Viduje taip pat buvo sumontuotos moderniausios, pilnai kompiuterizuotos pastato valdymo sistemos. Visų 175 viešbučio kambarių oro vėdinimo, kondicionavimo, šildymo parametrai yra valdomi individualiai, pagal kiekvieno kliento poreikius.

Įkvėptas Kauno architektūros

Pastato projektavimo darbais, nurodoma pranešime, rūpinosi architektų biuras „G. Natkevičius ir partneriai“, o viešbučio statybos darbus vykdė bendrovė „Mitnija“.

Projektuotojai stengėsi atsižvelgti ir į Kauno miesto architektūrinį paveldą bei atkartoti jam būdingus bruožus, tokius kaip lenktos kraštinės pastato sienos ar lengvumo suteikianti virš žemės pakibusi konstrukcija. Savita estetika – betono, metalo ir medžio kompozicijomis – išsiskiria visas pastato interjeras, sukurtas R. Čimkaus studijos architektų.

Kaunas laukia svečių

Projekto plėtotoja UAB „Tala“ neabejoja sprendimu pasirinkti būtent Kauno miestą. Ekonomiškai stiprėjantis miestas, į kurį plūsta vis daugiau jaunų verslininkų ir turistų, išlieka itin perspektyvus visame Baltijos šalių regione. Tokį pasirinkimą sveikina ir Kauno miesto meras.

[susije_video kurie=””]

„Džiugu, kad pirmasis pasaulinio prekės ženklo – „Marriott“ tinklo – viešbutis „Moxy“ savo sėkmės istorijai Lietuvoje pasirinko būtent Kauną. Šis žingsnis išties dar kartą patvirtina mūsų miesto potencialą turizmo, konferencijų organizavimo ir verslo sektoriuose. Sėkmingai įveikęs netikėtus išbandymus, Kaunas ir vėl gyvas, kupinas veiksmo, svetingas bei atviras.

Tad norisi palinkėti „Moxy“ naujakuriams sėkmingo ir kaunastiško starto Kaune, o mes savo ruožtu darysime viską, kad su kiekviena diena miestą aplankytų vis daugiau turistų ir kitų svečių“, – pranešime cituojamas Visvaldas Matijošaitis.

Užtikrins padidintą svečių saugumą

Viešbutis veikia visiškai prisitaikęs dirbti pandemijos sąlygomis – tam yra taikomi padidinto saugumo reikalavimai, ypatingas dėmesys skiriamas kambarių dezinfekcijai, patalpų vėdinimui ir darbuotojų apsaugai.
 
„Mums labai svarbu, kad svečiai ir visa komanda mūsų viešbutyje jaustųsi saugiai ir patogiai, todėl džiaugiamės galėdami pasinaudoti „Apex Alliance“ viešbučių valdytojų grupės įdirbiu ir sėkme veikti prisitaikius prie pasikeitusios situacijos. Tam viešbutyje net dirba atskira specialiai apmokyta ir paruošta komanda, užtikrinanti svečių saugumą pagal visus „Marriott“ tinklo standartus ir „Apex“ parengtą „Center of travellers safety & wellbeing“ programą. Darbuotojai pasirūpina nuolat dezinfekuojamais paviršiais, svečiams skirtomis apsaugos priemonėmis ir kitomis procedūromis“, – teigia E. Šukytė.

Pasak viešbučio vadovės, tai, kad „Moxy“ pirmajame aukšte yra įkurta daugybė atskirų erdvių darbui, poilsiui ir pramogoms, leidžia svečiams puikiai praleisti laiką ir surengti reikalingus verslo susitikimus neišėjus iš viešbučio – saugioje ir prižiūrimoje aplinkoje. Toks veiklos konceptas buvo sugalvotas šiuolaikiškų keliautojų poreikiams ir ypač pasitarnavo dabar, kuriant keliautojams kuo saugesnę aplinką.

Naudosis ir miesto gyventojai

Maironio gatvėje Kauno centre iškilęs „Moxy“ pastatas yra šešių aukštų ir užima 5,7 tūkst. kv. metrų ploto. Viešbutis turi 31 parkavimo vietą požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje ir dar 12 vietų pastato kieme, skirtų ne tik klientams, bet ir miesto gyventojams.

14 mln. eurų į viešbučio statybas investavo „Tala LT“, o viešbučio valdymą užtikrina „Apex Alliance Hotel Management“, šiuo metu valdanti jau aštuonis „Hilton“ bei „Marriott“ viešbučius Lietuvoje, Latvijoje bei Rumunijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA