Kapitališkai tvarkomoje Kauno transporto arterijoje nuo antradienio keičiasi eismo tvarka | Kas vyksta Kaune

Kapitališkai tvarkomoje Kauno transporto arterijoje nuo antradienio keičiasi eismo tvarka

R. Tenio nuotr.

Balandį prasidėję Taikos prospekto rekonstrukcijos darbai įgauna pagreitį. Šią savaitę kelininkams ėmusis prospekto dalies tarp Birželio 23-iosios ir J. Basanavičiaus gatvių, keisis eismo tvarka, o vietoje troleibusų čia važiuos autobusai.

Turės po vieną eismo juostą

Kaip savo „Facebook“ puslapyje skelbia Kauno savivaldybė, nuo liepos 28 d. Taikos prospekto atkarpoje tarp Birželio 23-iosios ir J. Basanavičiaus gatvių pradedama atnaujinti važiuojamoji dalis. Iki rugpjūčio vidurio vairuotojai galės naudotis tik po vieną eismo juostą abiejose gatvės pusėse.

„Tai nepopuliarus, bet būtinas sprendimas norint kokybiškai atlikti pagrindinius darbus ir spėti iki rudens, kuomet transporto srautai išaugs kelis kartus. Atsiprašome kauniečių už laikinus nepatogumus“, – nurodo savivaldybė.

Troleibusus pakeis autobusai

Taikos prospekte įsibėgėjantys rekonstrukcijos darbai, beje, koreguoja ir viešojo transporto sistemą. Kaip skelbta pirmadienį, net septynių troleibusų maršrutus nuo liepos 28-osios iki rugpjūčio 18-osios keičia autobusai.

Dėl kelio remonto darbų nuo 2020 m. liepos 28 d. iki rugpjūčio 18 d. 8-ojo Draugystės g.–Varnių g., 10-ojo Partizanų g.–Kėdainių g., 10-ojo A Partizanų g.–Kauno pilis, 12-ojo Petrašiūnai–Klinikos, 15-ojo Partizanų g.–Centras, 9-ojo Petrašiūnai–Klinikos ir 16-ojo Partizanų g.–Centras troleibusų maršrutus aptarnaus autobusai, nurodo Transporto ir eismo organizavimo skyrius.

Minėtais maršrutais kelias savaites vešiantys autobusai, priduria bendrovė „Kauno autobusai“, priekyje turės užrašą „Troleibusų maršrutas“.

Viską baigti planuoja kitąmet

Kaip rašyta balandį, darbai Taikos prospekte prasidėjo pertvarkomis vienoje judriausių vadinamoje „Aklųjų“ sankryžoje. Ji tapo pralaidesnė atsisakius priešingas eismo puses skyrusios žaliosios juostos ir įrengus papildomą eismo juostą, iš kurios galima sukti kairėn į Savanorių prospektą.

Tuo pačiu metu imtasi kapitalinio remonto kitoje Taikos prospekto pusėje. Kelininkai iki 2020-ųjų pabaigos užsimoję iš pagrindų atnaujinti daugiau kaip 4 kilometrų ilgio atkarpą tarp Ateities plento ir Pramonės prospekto.

[susije_video kurie=””]

Likusią dalį iki Savanorių prospekto numatyta iš pagrindų sutvarkyti kitąmet. Dėmesio sulauks ir transporto arterijos šaligatviai – bus įrengti bendri pėstiesiems ir dviratininkams skirti takai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA