Kauno centre lūžęs galingas klevas suskaldė suolą | Kas vyksta Kaune

Kauno centre lūžęs galingas klevas suskaldė suolą

Skaitytojo nuotr.

Trečiadienio popietę pakilęs smarkus vėjas Kaune pridarė žalos. Neatlaikęs gūsių, lūžo pačiame Kauno centre, muzikinio teatro sodelyje augantis klevas. Vėjas eibių prikrėtė ir Dainavos parke bei botanikos sodo prieigose.

Klevo kamienas Miesto sode lūžo kelių metrų aukštyje, o sunkus augalas su visa lapija driokstelėjo ant seno medinio suolo. Šis smūgio vietoje subyrėjo į šipulius – visa laimė, medžio kelyje žmonės nepasipainiojo.

Incidentas įvyko apie 16.15 val. Nuotraukas redakcijai atsiuntusio kauniečio manymu, šiuo atveju į naudą išėjo tai, kad rengiantis sodelio rekonstrukcijai šis aptvertas, tad žmonės čia vaikšto mažiau.

Susisiekus su Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos budinčiu specialistu, šis informavo, kad iškvietimo į Miesto sodą negauta – stichijos pasekmes tvarkyti teko tik Muzikos gatvėje.

Ugniagesiai dažniausiai rūpinasi automobilių ar dviračių takus užtvėrusia augmenija, o šio incidento padarinius likviduoti turėtų savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius.

Dainavos parke išvirtęs medis / Skaitytojo nuotr.

Beje, apie 14 val. analogiškas įvykis užfiksuotas ir Dainavos parke. Čia medis su visomis šaknimis virto tiesiai į šunų vedžiojimo aikštelę ir sulaužė teritoriją juosiančią tvorą.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad gūsingas vėjas nuostolių pačioje gegužės pabaigoje pridarė Vienybės aikštėje, lūžęs senas kaštonas taip pat virto ant suolo. Žmonės tąkart nenukentėjo – lipo ant medžio įsiamžinti arba kaip niekur nieko prisėdo atsikvėpti.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA