S. Skvernelis: atvykėliams iš trečiųjų šalių bus privalomas testavimas ir izoliacija | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis: atvykėliams iš trečiųjų šalių bus privalomas testavimas ir izoliacija

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienio vakarą premjeras Saulius Skvernelis pranešė, kad dėl sparčiai blogėjančios situacijos Kauno rajone, logistikos bendrovėje „Hegelmann Transporte“, ketvirtadienio rytą į posėdį rinksis Vyriausybės COVID–19 komitetas. Po posėdžio premjeras pranešė, kad bus griežtinama užsieniečių atvyko į Lietuvą tvarka.

„Atvejis Kaune su koronavirusu užsikrėtusiais asmenimis iš Uzbekistano akivaizdžiai parodė, jog turime tobulinti užsieniečių atvykimo į Lietuvą tvarką. Sprendimas toks: atvykstantiems iš vadinamųjų trečiųjų, ne EBPO šalių, bus privalomas testavimas nuo COVID – 19 ir dviejų savaičių izoliacija“, – naujausią žinią ketvirtadienį socialiniame tinkle pranešė premjeras.

„Noriu labai aiškiai pabrėžti dar vieną dalyką. Netoleruosime tokių grasinimų, apie kuriuos skelbiama žiniasklaidoje. Į pasisakymus „išeisiu į miestą ir užkrėsiu kitus“ ir panašius arba atitinkamą elgesį bus reaguojama griežtai ir principingai. Viza tokiems asmenims bus naikinama, jie patys bus deportuojami iš Lietuvos“, – priduria S. Skvernelis.

Pasak S. Skvernelio, šiuo konkrečiu gąsdinimo atveju, kai koronavirusu užsikrėtęs uzbekas tvirtino būriu išeisiantis į miestą ir užkrėsiantis kitus, policijos pareigūnai jau dirba, tyrimas atliekamas ir bus imamasi reikiamų priemonių.

Premjeras prasitarė ir apie kaukių dėvėjimą bei renginius. „Sveikatos apsaugos ministerijai pavesta nustatyti konkretų užsikrėtusių asmenų 100 tūkstančių gyventojų kriterijų. Jį pasiekus įsijungtų mechanizmas, leidžiantis svarstyti ir nustatyti privalomą kaukių dėvėjimą tam tikrose erdvėse – pvz., prekybos centruose, viešajame transporte ir kitur.

Dėl renginių. Artimiausiu metu atsakingos ministerijos pateiks rekomendacijas dėl būtinų saugumo priemonių užtikrinimo renginiuose, kurių laikantis dalyvių skaičius renginiuose nuo rugsėjo galės būti neribojamas“, – rašė S. Skvernelis.

Premjeras pabrėžė, kad epidemiologinė situacija Lietuvoje yra ir toliau bus nuolat stebima, jei ji blogės – reikalavimai ir taisyklės keisis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA