Premjeras pateikė ekonomikos ir inovacijų ministro kandidatūrą (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Premjeras pateikė ekonomikos ir inovacijų ministro kandidatūrą (papildyta)

Kas vyksta Kaune, BNS, 2020/06/29 12:09
DELFI nuotr.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis prezidentui Gitanui Nausėdai pirmadienį pateikė parlamentaro Rimanto Sinkevičiaus kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministro postą, pranešė Vyriausybė.

68 metų R. Sinkevičius yra Socialdemokratų darbo frakcijos seniūnas, Seimo ekonomikos komiteto pirmininkas. 2012–2016 metais jis ėjo susisiekimo ministro pareigas.

„Svarbiausios kandidatui keliamos užduotys – pandemijos sukeltų pasekmių mažinimas ir situacijos stabilizavimas, INVEGA priemonių įgyvendinimo spartinimas, numatytų priemonių įgyvendinimo numatytais terminais užtikrinimas“, – rašoma Vyriausybės pranešime spaudai.

Anot Vyriausybės, „ministerijai taip pat keliama užduotis efektyviai skatinti ekonomiką ir strategiškai investuoti, siekiant išnaudoti pandemijos metu atsiradusias galimybes“, taip pat „būtinas didesnis dėmesys turizmo sektoriui“.

Pagal Konstituciją, ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia prezidentas.

G. Nausėda su kandidatu susitiks 13 valandą, skelbiama šalies vadovo darbotvarkėje.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti aplinkos eurokomisaro pareigas.

Prezidentas G. Nausėda vasario mėnesį atmetė premjero patarėjo Luko Savicko kandidatūrą į ekonomikos ministrus.

Papildyta 14.25 val.

Tapęs ekonomikos ministru R. Sinkevičius peržiūrėtų pagalbą verslui

Tapęs ekonomikos ir inovacijų ministru Seimo ekonomikos komiteto pirmininkas socdarbietis Rimantas Sinkevičius žada peržiūrėti pagalbos nukentėjusiam nuo koronaviruso krizės verslui tvarką.

„Priemonių šiai dienai yra daug, jos, tiesą sakant, ne visos gerai veikia. Vienos yra nepatrauklios verslui, kitos yra per daug biurokratizuotos, kitos veikia pakankamai gerai. Visą kompleksą priemonių reikia peržiūrėti ir tos, kurios neveikia, išsiaiškinti, kodėl: ar tai per didelė biurokratinė našta verslui, ar per brangiai kainuojantis dalykas, ar tiesiog nėra patrauklu ir rizikinga verslui“, – po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda pirmadienį sakė R. Sinkevičius.

„Tos priemonės, kurios neveikia, galėtų būti naikinamos arba kaip nors modifikuojamos, o tos, kurios neveikia dėl valstybės tarnybos požiūrio, dėl biurokratinių dalykų, reikia tuos trūkumus šalinti“, – pridūrė jis.

Prezidento vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis teigė, kad klausimai, susiję su parama verslui, turės būti sprendžiami pirmiausiai.

„Kaip žinia, tik 11 procentų suplanuotos paramos pasiekė verslą. Dėl to ministro indėlis efektyvinant paramos mechanizmus yra ypatingai svarbus“, – kalbėjo patarėjas.

Anot jo, prezidentui svarbu, kad būsimas ministras turėtų palaikymą Seime.

„Svarbu, kad šitame sudėtingame priešrinkiminiame laikotarpyje ministras teiktų iniciatyvas ir turėtų jų palaikymą Seime (…) Likus mažiau nei pusmečiui iki Seimo rinkimų, akivaizdu, kad šitas pareigas gali užimti žmogus, kuris turi supratimą apie ekonomikos ir inovacijų ministerijos veiklos barus, o būtent Rimantas Sinkevičius yra Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas ir išmano šią sritį“, – sakė P. Mačiulis.

Anot P. Mačiulio, ar R. Sinkevičius taps ministru, G. Nausėda nuspręs „artimiausiu metu“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA