Šios savaitės orai: praūžęs škvalas gali smogti ir vėl | Kas vyksta Kaune

Šios savaitės orai: praūžęs škvalas gali smogti ir vėl

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienio dieną per Lietuvą slinks kontrastingas atmosferos frontas, kuris ir vėl į šalį neš audringus orus. Daugelyje rajonų pliaups trumpi lietūs, vietomis jie bus smarkūs.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, lyjant žaibuos, kils škvalas, kurio greitis sieks 16-21 m/s, kai kur iškris kruša. Aktyviausi debesys formuosis antroje dienos pusėje. Labiausiai rytiniuose ir pietiniuose rajonuose, iki 27-29 laipsnių. Kaune oro temperatūra sieks 26-30 laipsnius šilumos.

Antradienio naktį lietaus debesys sklaidysis. Pūs vidutinio stiprumo pietryčių vėjas. Daugelyje vietovių oras atvės tik iki 14-16 laipsnių. Dieną popietinėmis valandomis danguje debesuotumas ims didėti, formuosis aukšti kamuoliniai lietaus debesys, pasipils trumpos liūtys su perkūnija.

Vietomis prilis gausiai. Nebus apsieita ir be perkūnijos, kuri numatoma didesnėje šalies dalyje, per ją kai kur praūš škvalinis vėjas iki 15-17 m/s. Šilčiausia šią dieną bus rytiniuose ir pietiniuose rajonuose, termometrai rodys 26-28 laipsnius. Žemaitijoje sušils iki 22-25, o prie jūros gaiviau – tarp 18 ir 20 laipsnių.

Vasariška šiluma nesitrauks ir trečiadienį. Tačiau vėl gaivins trumpalaikiai lietūs su perkūnija ir vėjo sustiprėjimais. Naktį temperatūra pažemės iki 14-16, prie jūros iki 12-13 laipsnių, o dieną saulė orą kaitins iki 24-28, pajūryje iki 18-20 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį lietaus intensyvumas mažės, palis tik vietomis. Vėjas aprims, bus nestiprus. Didžioji nakties dalis išliks šilta, tik paryčiais atvės iki 13-17 laipsnių. Dienos pradžia bus rami ir sausa, po pietų ims slinkti trumpi lietūs, griaudės perkūnija, per ją gūsiai sieks 15 m/s.

Didžiausia vasariška šiluma lepinsis centrinių, rytinių bei pietinių rajonų gyventojai, sušils iki 28-29 laipsnių. Ne ką prasčiau bus ir Žemaitijoje, temperatūra kils iki 25-28, o gaiviausia išliks Kuršių nerijoje, apie 21 laipsnį.

Panaši situacija kartosis ir penktadienį, tik bus dar truputį šilčiau. Naktį temperatūra nekris žemiau 14-19, o dieną kaitins iki 25-30 laipsnių. Orui įkaitus vėl aktyviai formuosis debesys, gaivins trumpi lietūs su perkūnija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA