Ištaisius broką, Maironio gatve vėl rieda automobiliai | Kas vyksta Kaune

Ištaisius broką, Maironio gatve vėl rieda automobiliai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dar gegužės pirmosiomis dienomis prasidėjęs važiuojamosios kelio dangos remontas Maironio gatvėje ribojo transporto priemonių eismą, tačiau atkarpoje ties Laisvės alėja vairuotojus kankinę nepatogumai jau užmaršty, kaip skelbia Kauno miesto savivaldybė, kelio darbai baigti ir eismas vėl leidžiamas įprastine tvarka.

„Maironio gatvėje ties Laisvės alėja darbai baigti ir eismas vėl leidžiamas. Granitas perklotas, tarpai tarp trinkelių užpildyti specialia medžiaga, todėl daugiau jokie staigūs temperatūros pokyčiai ar mechaninis poveikis dangai nepakenks“, – rašoma savivaldybės pranešime.

Važiuojamojoje dalyje kelininkai tvarkė nekokybiškai paklotą granitinę dangą. Po žiemos išlindusį broką savo sąskaita žadėjo ištaisyti pats rangovas, o darbus tąkart buvo planuojama atlikti per tris savaites. Vis dėlto akivaizdu, kad granitinės dangos perklojimas užtruko šiek tiek ilgėliau.

Kaip apie kelio darbus Maironio gatvėje yra anksčiau pasakojęs Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, kelio darbams buvo reikalinga palanki oro temperatūra, o sutvirtinta danga taps atsparesnė transporto apkrovoms ir tarnaus ilgiau.

„Granitinė danga šioje vietoje paklota pernai lapkritį. Dabar jau akivaizdu, kad tuometinė oro temperatūra buvo per žema ir dėl to neatlaikė siūlės. Laisvės alėja yra reprezentacinė miesto gatvė, tad čia negali būti vietos jokiems defektams. Savo ruožtu patys iš šios patirties tikrai padarysime išvadas, kad ateityje tokių nenumatytų rūpesčių pavyktų išvengti“, – seniau apie kelio darbus Maironio gatvėje pasakojo A. Pakalniškis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA