Dar daugiau lėšų šalies keliams – įvairiems projektams paskirstyta 44 mln. eurų | Kas vyksta Kaune

Dar daugiau lėšų šalies keliams – įvairiems projektams paskirstyta 44 mln. eurų

Kas vyksta Kaune, BNS 2020/06/04 13:07
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šalies kelių projektams paskirstyta dar 44 mln. eurų. Tai dalis iš 150 mln. eurų Vyriausybės papildomai keliams skirtų lėšų. Susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus įsakymais gyvenviečių gatvėms papildomai skirta 34,7 mln. eurų, o keliams į lankytinas ir rekreacines vietoves – 9,3 mln. eurų.

Kaip pranešė Susisiekimo ministerja, dar šiais metais įvairių Lietuvos rajonų gyvenviečių gatvės bei gyvenvietes jungiantys keliai su žvyro danga bus išasfaltuoti. Antruoju lėšų skirstymo etapu prioritetas teikiamas tiems kelių objektams, kurie atitinka Apraše nustatytus reikalavimus ir kurių viešieji pirkimai darbams įsigyti planuojami baigti iki šių metų liepos 1d.

Bus kapitališkai remontuojamos komisijos reikalavimus atitinkančios Alytaus apskrities Alytaus miesto ir rajono, Lazdijų raj., Varėnos raj., Kauno apskrities Kauno miesto ir rajono, Birštono, Jonavos raj., Kaišiadorių raj., Klaipėdos apskrities Klaipėdos miesto ir rajono, Kretingos raj., Skuodo raj., Šilutės raj., Marijampolės apskrities Marijampolės, Kazlų Rūdos, Vilkaviškio raj. gatvės.

Taip pat Panevėžio apskrities Panevėžio, Biržų raj., Kupiškio raj., Pasvalio raj., Šiaulių miesto, Joniškio raj., Kelmės raj., Pakruojo raj., Radviliškio raj., Jurbarko raj., Pagėgių, Šilalės raj., Tauragės raj., Plungės raj., Telšių raj., Visagino, Anykščių raj., Molėtų raj., Utenos raj., Vilniaus apskrities Vilniaus miesto ir rajono, Šalčininkų raj., Širvintų raj., Švenčionių raj., Trakų raj., Ukmergės raj., gatvės.

Lėšų keliams į lankytinas ir rekreacines vietoves skirta Alytaus (1,052 mln. eurų), Kauno (1,201 mln. eurų), Klaipėdos (1,074 mln. eurų), Panevėžio (610,5 tūkst. eurų), Šiaulių (3,221 mln. eurų), Utenos (730,7 tūkst. eurų) ir Vilniaus (1,46 mln. eurų) apskričių kelių remontui.

Pagal šią programą didžiausi projektai yra Šiaulių Bačiūnų gatvės ir Palangos Vytauto gatvės atnaujinimas – jiems skirta atitinkamai 2,451 mln. ir 1,074 mln. eurų. Dėl finansavimo Trakų rajono keliams kritikuotas J. Narkevičius šį kartą jiems skyrė tik 73 tūkst. eurų – Lentvario seniūnijos vietinės reikšmės keliui Valai–Stirniai–Saidžiai taisyti.

Lėšos yra skiriamos įgyvendinant Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą. Finansuotinus kelių objektus atrinko Susisiekimo ministerijos sudaryta Valstybinės ir vietinės reikšmės kelių objektų, finansuojamų iš Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plano lėšų, atrankos komisija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA