Parduodamas buvęs pasieniečių sraigtasparnis – pradinė kaina 2,76 mln. eurų | Kas vyksta Kaune

Parduodamas buvęs pasieniečių sraigtasparnis – pradinė kaina 2,76 mln. eurų

BNS 2020/06/02 20:33
DELFI nuotr.

Turto bankas antradienį pranešė aukcione už pradinę 2,76 mln. kainą parduodantis buvusį pasieniečių sraigtasparnį „EC-145“.

[galerija kiek=”4″]

Valstybės įmonės atstovės teigimu, sraigtasparniu galėtų susidomėti kitų Europos šalių pasieniečiai.

„Vertiname, kad potencialių pirkėjų ratas ribotas – juo galėtų susidomėti kitų Europos valstybių sienos apsaugos ar kitos tarnybos, taip pat asmenys ar įmonės, glaudžiai susijusios su aviacija, tad esame nukreipę pastangas informuoti apie sraigtasparnį šia linkme“, – pranešime teigė Pardavimų departamento direktorė Guoda Gurauskaitė.

Dvimotoris 2006 metais Vokietijoje pagamintas aštuonių vietų orlaivis – techniškai tvarkingas ir šiuo metu eksploatuojamas. Jame sumontuota speciali įranga, skirta tūpimui ant vandens ir gaisrų gesinimui.

Pasieniečiai užduočių metu šiuo sraigtasparniu yra atlikę 2,6 tūkst. valandų skrydžių.

Vyriausybės sprendimu šio orlaivio nuspręsta atsisakyti, siekiant atnaujinti Valstybės sienos apsaugos tarnybos orlaivių parką ir įsigijus kito tipo sraigtasparnį „E-135“, kuris yra tinkamesnis vykdant paieškos ir gelbėjimo darbus.

Parduodamas „EC-145“ nepriklausomų turto vertintojų įvertintas 2,76 mln. eurų suma, todėl tokia yra nustatyta pradinė jo kaina.

Dalyvių registracija į aukcioną vyks informacinėje sistemoje evarzytines.lt liepos 13-15 dienomis, aukciono pradžia – liepos 20 dieną, jame gali dalyvauti fiziniai ir juridiniai asmenys, sumokėję registracijos mokestį ir įnešę 100 tūkst. eurų siekiantį garantinį įnašą.

Valstybei priklausantys laivai ir orlaiviai yra priskiriami nekilnojamajam turtui, todėl jų pardavimu rūpinasi centralizuotas valstybės turto valdytojas Turto bankas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA