Pirmadienį visoje Lietuvoje suskambės nemokami iniciatyvos „Ačiū, Lietuva!“ koncertai | Kas vyksta Kaune

Pirmadienį visoje Lietuvoje suskambės nemokami iniciatyvos „Ačiū, Lietuva!“ koncertai

R. Tenio nuotr.

Pirmadienį visoje šalyje vyksianti padėkos akcija „Ačiū, Lietuva!“ sulaukė rekordinio susidomėjimo ir palaikymo iš visų savivaldybių – iki šiol norą dalyvauti renginyje pareiškė 400 muzikinių kolektyvų iš 55 savivaldybių, ir šis sąrašas dar nėra baigtinis.

Prie savanoriškos ir neatlygintinos iniciatyvos, kuria bus dėkojama geradariams, sėkmingai padėjusiems įveikti pirmąją COVID-19 bangą, muzikiniai kolektyvai labai aktyviai jungėsi visą šią savaitę.

„Tikrai nesitikėjome, kad ši iniciatyva išaugs iki tokio didelio masto renginio ir muzika skambės nuo miestelių ar kaimelių kultūros centrų, pastatų stogų iki didžiųjų miestų aikščių ir skverų. Tai dar kartą parodo, kad susitelkę galime įgyvendinti gražią idėją ir simboliškai padėkoti kiekvienam, taip pat kartu išlaikyti susitelkimą bei viltį, kad ryžtingai būtų įveikti ir kiti ateityje dar laukiantys iššūkiai“, – Vyriausybės pranešime spaudai cituojamas Giedrius Surplys.

Nacionalinių ir valstybinių įstaigų, rajonų ir regionų meno kolektyvai birželio 1 d. 17.00 val. laikydamiesi visų saugumo reikalavimų, atliks apie 15 minučių trukmės koncertus viešose erdvėse.

Simboline akcija bus dėkojama medikams, pareigūnams, socialiniams darbuotojams, savanoriams, pardavėjams, vaistininkams, verslininkams ir visiems kitiems geradariams, padėjusiems apsirūpinti apsaugos priemonėmis ir teikusiems būtiniausias paslaugas koronaviruso metu.

Kaip skelbia Kauno miesto savivaldybė, daug muzikinių kūrinių suskambės ir Kaune. Specialiai šiai akcijai pasirodymus surengs miesto miesto teatrai, orkestrai, chorai bei ansambliai.

„Praėjusį savaitgalį šventėme miesto gimtadienį, kurį taip pat kūrė Kauno kultūros įstaigos. Labai džiugu, jog birželio 1 dieną jų pasirodymai vėl sugrįš į miestą. Šįkart dėkosime visiems herojams, kurie savo darbais prisidėjo prie mūsų saugumo ir gerovės. Smagu prisijungti prie visuotinės iniciatyvos ir taip drauge ištarti „ačiū“, – sakė Kauno vicemeras Mantas Jurgutis.

Birželio 1 d. 17 val. įvairiose miesto erdvėse vyks šie Kauno kultūros įstaigų parengti specialūs pasirodymai:

– Kauno valstybinio muzikinio teatro artistai koncertą dovanos iš savojo teatro balkono;

– Karinių oro pajėgų orkestras įsikurs prie Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios;

– Kauno Bigbendas pasirodymą atliks Kauno Švč. Sakramento bažnyčios kiemelyje;

– Kauno pučiamųjų orkestras „Ąžuolynas“ skambės iš Vienybės aikštės;

– Kauno styginių kvartetas muzikuos Kauno valstybinės filharmonijos kiemelyje;

– Kamerinis choras „Cantate Domino“ dainuos senamiestyje, M. Valančiaus g. 21;

– Vyrų choras „Perkūnas“ bei neoklasikinio šokio teatras „Releve“ pasirodys prie Kauno apskrities viešosios bibliotekos (Radastų g. 2);

– Kauno simfoninio orkestro atliekami kūriniai skambės prie Kauno miesto savivaldybės (Laisvės al. 96);

– Ansamblis „Ainiai“ muzikos garsais užpildys Šv. Gertrūdos bažnyčios kiemelį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA