Karantino švelninimas: darbą atnaujina darželiai, duris atveria restoranai ir sporto klubai | Kas vyksta Kaune

Karantino švelninimas: darbą atnaujina darželiai, duris atveria restoranai ir sporto klubai

BNS 2020/05/18 08:05
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje nuo pirmadienio švelninant karantino sąlygas į darželius grįžta vaikai, patalpas viduje atveria kavinės, barai ir restoranai, atsidaro sporto klubai.

Grožio salonai galės teikti daugiau paslaugų, grąžinamos visos odontologijos paslaugos, pradedamas neformalus ugdymas, leidžiami nedideli renginiai lauke.

Iki šiol vaikus priimdavo tik dalis darželių, jei tėvai neturėjo galimybių dirbti nuotoliniu būdu. Švietimo ministras tikisi, kad vaikai į ikimokyklines įstaigas grįš palaipsniui.

Viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų veikla viduje leidžiama nuo 8 iki 22 valandos. Šiomis valandomis taip pat leista kazino ir lošimo automatų salonų veikla.

Iki šiol dirbti būdavo leidžiama tik lauko kavinėms.

Nuo pirmadienio leidžiama atnaujinti veiklą sporto klubams, galimos treniruotės su treneriu iki dešimties žmonių, individualios treniruotės užtikrinant atstumą tarp lankytojų.

Jau anksčiau duris atvėrę grožio salonai galės teikti daugiau paslaugų – plaukų, veido, kūno ir nagų priežiūros, tatuiravimo, ilgalaikio makiažo, papuošalų vėrimo, soliariumo ir kitų.

Nuo pirmadienio į būrelius galės grįžti ir vaikai. Siekiant užtikrinti saugią aplinką neformaliojo ugdymo grupėse negalės būti daugiau nei 10 vaikų, o į tokius užsiėmimus galės būti vedami tik sveiki vaikai.

Taip pat nuo pirmadienio leidžiami renginiai lauke, kai juose dalyvauja ne daugiau nei 30 dalyvių, tarp dalyvių išlaikant atstumą.

Visuotinis karantinas Lietuvoje siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui įvestas kovo 16 dieną, jis pratęstas iki gegužės 31 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA