Kauno pareigūnai sučiupo antstolių bauginimu įtariamą vyrą | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnai sučiupo antstolių bauginimu įtariamą vyrą

Skaitytojų, Kauno apskrities VPK nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai nustatė ir sulaikė 1980 m. gimusį kaunietį, kuris Kauno centre prie pastatų durų galimai paliko antkapius. Keli pranešimai apie kryžiais paženklintas antstolių kontorų duris užfiksuoti sekmadienį.

[galerija kiek=”4″]

Kaip nurodoma Kauno apskrities VPK pranešime, gegužės 17 d. buvo sulaukta penkių pranešimų, kad prie pastatų laukujų durų Kauno centre palikti antkapiai – kryžiai.

Patikslinus aplinkybes, pirmadienį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 231 str. 1 d. dėl trukdymo teisėjo, prokuroro, ikiteisminio tyrimo pareigūno, advokato ar antstolio veiklai.

Po intensyvių ikiteisminio tyrimo veikų per pietus sulaikytas teisėsaugos pareigūnams žinomas vyras, kuris galėjo įvykdyti šią nusikalstamą veiką.

Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorai.

„Kas vyksta Kaune“ sekmadienį susisiekus su Neringa Bacevičiene, kurios Gedimino gatvėje esant kontora taip pat buvo „nukryžiuota“, ji sakė nežinanti, kas galėjo taip pasielgti, tačiau pripažino, kad situacija nemaloni. Moteris pareiškė dėl šio įvykio besikreipsianti į policiją.

Beje, portalo skaitytoja pirmadienį pastebėjo, kad demonstracijai panaudoti kryžiai yra Pirmojo pasaulinio karo vokiečių kapų. „Tai yra ne tik grasinimai antstoliui, bet ir kapų išniekinimas“, – pareiškė moteris.

Tyrimą kontroliuojantis Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokuroras Juozas Bagdonavičius naujienų agentūrai BNS sakė, kad, pirminiais duomenimis, antkapiai galėjo būti pavogti iš Kybartuose esančių Pirmojo pasaulinio karo metų vokiečių kareivių kapinių.

„Informacija dar tikslinama, bet, pirminiais duomenimis, antkapiai yra iš Vilkaviškio rajone, Kybartuose, esančių Pirmojo pasaulio karo metų vokiečių kareivių kapinių“, – teigė prokuroras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA