Valdžia ir Kauno „Žalgiris“ kreipėsi į Eurolygą – siekia priimti likusias turnyro kovas | Kas vyksta Kaune

Valdžia ir Kauno „Žalgiris“ kreipėsi į Eurolygą – siekia priimti likusias turnyro kovas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Gegužės 25-oji – terminas, iki kurio prestižinis Europos krepšinio klubų turnyras Eurolyga turi apsispręsti dėl tolimesnio šių metų sezono likimo.

Jei sezoną būtų nuspręsta pratęsti, likusios turnyro kovos vasarą vyktų vienoje iš Eurolygos pasirinktų šalių, o tarp kandidačių surengti baigiamąją Eurolygos sezono dalį yra ir Lietuva. Visos likusios reguliariojo sezono rungtynės bei atkrintamosios varžybos būtų žaidžiamos Kaune ir Vilniuje.

Tokį sprendimą remia ir Lietuvos Respublikos ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, kuris oficialiu raštu kreipėsi į Eurolygą ir pateikė argumentus, dėl kurių būtent mūsų šalis turėtų gauti tokią teisę. Ministras pirmininkas taip pat užtikrino, kad Vyriausybė darytų viską, kad pasirūpintų komandų, teisėjų bei kitų oficialių asmenų sveikatos saugumu.

Likusias sezono kovas jau ruošiasi priimti ir Kauno „Žalgirio“ arena, kurios atstovai nuolat palaiko ryšį su Eurolyga ir sprendžia įvairias technines bei saugumo detales.

Lietuva yra viena geriausiai Covid-19 virusą suvaldžiusių valstybių Europoje ir šiuo metu jau pradėjo karantino švelninimo etapą, kuris nuo gegužės 30-osios leidžia organizuoti profesionalias sporto rungtynes be žiūrovų.

Jau pirmadienį visi Lietuvoje likę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai rinksis į bendrą treniruotę. Ar prie treniruočių prisijungs ir „Žalgirio“ legionieriai bei į JAV išvykęs Martinas Gebenas, paaiškės po Eurolygos sprendimo dėl sezono pratęsimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA