Pamatykite iš viršaus: kapitalinis Taikos prospekto remontas | Kas vyksta Kaune

Pamatykite iš viršaus: kapitalinis Taikos prospekto remontas

Stopkadras


Karantinas tęsiasi, o darbai Kauno gatvėse nesibaigia – Taikos prospekte toliau pilnu tempu vykdomas kapitalinis remontas. Turbūt ne vienas vairuotojas jau pastebėjo, jog Taikos pr. kai kurios atkarpos sunkiau įveikiamos dėl ten dirbančių kelininkų, tačiau visa tai tam, jog kauniečiai ir miesto svečiai galėtų džiaugtis nauja kelio danga.

Vos prieš mėnesį, vienoje avaringiausių miesto sankryžų, kur susikerta Taikos pr. ir Savanorių pr., atlikti remonto darbai, įrengta papildoma juosta posūkiui į kairę, taip pagerinant eismo pralaidumą ir sumažinant automobilių spūstis šioje vietoje.

Pagerėjęs sankryžos laidumas – ne vienintelis pokytis, kurio šiemet sulauks Taikos prospektas. Intensyviu eismu pasižyminti miesto arterija šiuo metu pradedama rekonstruoti. Kelininkai iki metų pabaigos užsimoję iš pagrindų atnaujinti daugiau kaip 4 kilometrų ilgio atkarpą tarp Ateities plento ir Pramonės prospekto. Likusią dalį iki Savanorių prospekto numatyta kapitališkai sutvarkyti kitąmet.

„Kauno tiltai“ savo „Facebook“ paskyroje pasidalino ir trumpu vaizdo įrašu, kaip vyksta pagrindiniai darbai Taikos prospekte.

„Kaunas – miestas, kuris nepaliauja gražintis, siekdamas būti kuo patrauklesnis ir patogesnis miesto gyventojams bei jo svečiams. Svarbi kauniečiams eismo arterija – Taikos prospektas – laikinai tapo kelininkų globojamu ruožu.

Darbai verda, reikalauja specialistų dėmesio ir vairuotojų atidumo. Dėkojame už kantrybę, mes savo ruožtu taip pat stengiamės darbus atlikti ne tik kokybiškai, bet ir maksimaliai saugiai. Tegul Taikos prospekte vyrauja taika, net ir nepatogiu remonto metu“, – skelbiama socialiniame tinkle.

„Tai vienas pagrindinių įvažiavimų į miestą, todėl ši gatvė turi ne tik tarnauti miestiečiams, bet ir atlikti reprezentacine funkciją. Atlikus tyrimus paaiškėjo, jog dalis Taikos prospekto pagrindų – apverktinos būklės.

Juos būtinai sutvirtinsime, kad gatvė tarnautų kaip įmanoma ilgiau. Pirmiausia frezuosime seną dangą, tuomet ten, kur reikia, įrengsime pagrindus, o vėliau bus paklotas pirmasis asfalto sluoksnis“, – darbų eiliškumą dėstė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalaniškis.

Greta važiuojamosios dalies atnaujinimo vaizdas pasikeis ir ties šaligatviais. Čia bus įrengti bendri pėstiesiems ir dviratininkams skirti takai.

Pasiruošimas kitąmet startuojančiam antrajam Taikos prospekto rekonstrukcijos etapui prasidėjo jau dabar. Taikos prospekto atkarpoje tarp J. Basanavičiaus g. ir Savanorių pr. bus atnaujintos požeminės komunikacijos – šiluminė trasa ir vandentiekis. Šiuos darbus planuojama užbaigti iki vasaros pabaigos.

Pasak A. Pakalniškio, turbūt nėra geresnio laiko žemės kasimo darbams nei dabar, kuomet eismo srautai dėl paskelbto karantino mieste drastiškai sumažėję.

„Kauno tiltai“ įdarbins apie 150 sezoninių darbuotojų

Didžiausios Lietuvoje infrastruktūros statybos bendrovės, „Kauno tiltai“, veiklos karantinas nestabdo. Priešingai, visi numatyti ilgalaikiai projektai įgyvendinami sparčiai ir užtikrintai, tad „Kauno tiltai“ nusprendė išplėsti sezoninių darbuotojų gretas ir ieškos apie 150-ties sezoninių darbuotojų.

Įmonės personalo direktorė Jūratė Pozniakovienė pastebi, kad prasidėjus darbų sezonui sulaukia vis daugiau skambučių ir žinučių, kuriose žmonės teiraujasi apie galimybes įsidarbinti.

„Esame atviri komandos papildymui. Kiekvieną naujoką galime išmokyti svarbiausių darbo principų ir visada vertiname asmenines žmogaus pastangas, norą tobulėti bei augti“, – geidžiamo darbuotojo savybes vardija specialistė.

Anot J. Pozniakovienės, dalis darbo ieškančiųjų šiuo metu pripažįsta, jog yra išbandę įvairius darbus užsienyje, tačiau per karantiną jie grįžo iš emigracijos ir ateinančius mėnesius nenori sėdėti namuose tuščiai leisdami dienas, rašoma „Kaunas IN“ pranešime spaudai.

„Žmonės supranta, kad sunkumai yra laikini, todėl domisi galimybe šį laiką skirti naujam darbui. O sezonui pasibaigus jie bus pasiryžę ieškoti tolesnių karjeros krypčių“, – sako J. Pozniakovienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA