Kauno koronaviruso dienoraštis #28 | Kas vyksta Kaune

Kauno koronaviruso dienoraštis #28

Skaitytojų nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Karantinas, nors ir pratęstas, vis švelnėja, o sprogstant medžiams gamta, rodosi, eina iš proto. Stirnos Kaune puola po ratais (būkite atsargūs Šančiuose ir centre), autobusai neatlaiko karščio, kauniečiai leidžia laiką atvirame ore, o įlipę į visuomeninį transportą stebisi erdvės trūkumu. Žaliuojantis ir žydintis, vasarą užuodžiantis Kaunas karantine.

Daugiabučių kiemus automobiliai įveiks tik pradėję skraidyti arba plaukti

Skaitytojai vis dažniau pasidalina kritine daugiabučių kiemų būkle. Atsiųstose nuotraukose matyti ne tik duobėti keliai, kuriuose kaži ar džipui neprireiktų pagalbos. Kiti kiemai, panašu, natūraliais būdais įsirengė baseinus ir parkuoti čia galima ne automobilius, o valtis.

„Smegduobes, kurios laužo mūsų automobilius. Eigulių rajonas. Bent karantino metu tampa pramogomis, kai bus šilčiau ir praplaukt beveik pavyks, pločio ir gylio užtenka“, – juokavo nuotraukas atsiuntęs kaunietis.

Eigulių daugiabučių duobės / Skaitytojų nuotr.

Lauksime vaizdo medžiagos, kaip bus įveiktas kliūčių ruožas!

Rodos, situacija panaši ir kituose miesto kiemuose. Eiguliuose reljefas primena Alpes, o štai Dainavos rajone matyti daugiau vandens plotų.

„Taikos pr. 47 vakar ekskavatoriaus išlyginta aikštelė, o jau šiandien milžiniška duobė“, – matomais vaizdais nusivylė skaitytojas.

Taikos pr. kiemo „baseinas“ / Skaitytojo Aido nuotr.

Virš Kauno ratus suko kariuomenės sraigtasparnis

„Norėjau pasiteirauti kas Kaune dega, kad malūnsparnis su kaušu vis skrenda į Kauno marias vandenio semti?“ – susirūpino Kauno gyventojas.

Susisiekus su Krašto apsaugos ministerijos atstovais, paaiškėjo, jog nerimauti nėra ko. Virš Kauno marių vyko mokymai. Skrendantis sraigtasparnis užfiksuotas ir virš Aleksoto, tiesa šis skrido be vandens talpos.

Žemuosiuose Šančiuose – grėsmė laukiniams gyvūnams!

Apie dar vieną aktualią situaciją, apie kurią KVK jau rašė prieš porą dienų, portalui papasakojo ir Kauno senamiesčio draugijos vadovė Ona Peičiūtė.

„Gyvename Švenčionių gatvėje, Žemuosiuose Šančiuose. Džiaugiamės, kad ši gatvė naujai sutvarkyta, tačiau toks jausmas, kad vidury miesto buvo atidaryta autostrada. Vairuotojai laksto kaip išprotėję, jau buvo keli atvejai, kada trikojis greičio matuoklis užfiksavo automobilius važiuojančius greičiau nei 190 km/val. greičiu. Šalia yra ir paskutinė autobusų sustojimo aikštelė, kurioje beveik kiekvieną vakarą vyksta „saulių piešimas“, – piktinosi kaunietė.

„Šiandien susidūrėme ir su nemalonia situacija. Išėjus į kiemą, savo tvoroje radome įstrigusią stirną, deja negyvą. Matosi automobilio gadinimo žymės, besimėtančios detalės, tačiau vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino“, – liūdnomis žiniomis apie antradienio įvykį pasidalijo ji.

„Šiame rajone yra nemažai įvairių gyvūnų: lapių, stirnų, zuikių ir pan., tačiau kelyje nėra jokių įspėjamųjų ženklų. Nesinori užmerkti akių tokiose situacijose, nes kitą kartą tai gali būti ir vaikas…“, – blogiausią scenarijų nupasakojo KVK skaitytoja.

Autostrada Švenčionių g. / Skaitytojų nuotr.

„Manau, kad gatvėje turėtų būti įspėjamieji ženklai dėl gyvūnų. Taip pat autobusų aikštelėje galėtų būti kameros, kurios stebėtų gatvę ir taip apsisaugotume nuo „lakstančių“ vairuotojų, būtų stebima, kas vyksta, nes susiduriame ir su akivaizdžiu šiukšlių atvežimu ir palikimu aikštelės prieigose, ko pasekmės – kiekvieną dieną tenka rinkti šiukšles iš kiemo“, – galimus sprendimo būdus siūlė O. Peičiūtė.

Kelias valandas niekam nepasirūpinus stirnaite prie Kauno geležinkelio stoties, gyvūnas taip pat pastebėtas sužeistas važiuojamojoje dalyje.

Prie geležinkelio stoties parblokšta stirnaitė / Skaitytojų nuotr.

Kauno Senamiestyje – naujo pavyzdžio dūmų mašina

„Radau naują dūmų mašiną diskotekom!“ – galutinėje Kauno pilies stotelėje dūmais apsipylusį autobusą fiksavo žymus „PravalTuro“ atstovas.

Kauno miesto savivaldybė suskubo sureaguoti ir paaiškinti kas nutiko dūmų kamuoliuose paskendusiam autobusui.

„Liūdnai pagarsėjęs PravalTuras užfiksavo ir paviešino baugoką nutikimą. Pripažįstame, kad šitaip pūsti ir dar viešoje vietoje – tikrai nevalia. Kažkas pagalvojo, jog tai nutiko kitame mieste. Matyt, sunku tuo patikėti, bet, deja, šįkart dūmų užsklanda pasirodė Kaune.

Garvežių laikai mūsų mieste seniai baigėsi ir darysime viską, kad daugiau nebegrįžtų. Pabandėme išsiaiškinti, ką tokiu „šou“ norėjo parodyti šio „lokomotyvo“ mašinistas. Veiksmas vyko šiandien, senamiestyje. Po pietų pertraukos autobusą užvedęs vairuotojas pats savo akimis nepatikėjo tuo, ką pamatė galinio vaizdo veidrodėlyje. Pabandė dar kartą – migla darėsi vis tirštesnė.

Iš filmuotos medžiagos matyti, kad smalsiu žvilgsniu iš arčiau situaciją stebėjo ir kolega. „Aš – ne mechanikas, bet atrodo, kad tu sugedai“, – galimai nelaimėliui tarė jis. Kas dėl to kalčiausias? Žinoma, kad techninis gedimas. Pasirodo, netikėtai variklio alyva pakliuvo į turbiną ir tai sukėlė šį nepageidaujamą efektą.

Toks buvo paskutinis šio autobuso „atodūsis“ šiandien. Iškart po to jis nuvilktas į „Kauno autobusų“ dirbtuves ir dabar remontuojamas. Tad gatvėse kurį laiką tikrai nekursuos ir grįš tik su sąlyga, jei bus išsigydęs visus negalavimus.Užtat po blogos žinios yra ir geroji: jau šių metų rugsėjį į Kauną atkeliauja nauji, modernūs, hibridiniai MAN autobusai. Į maršrutus po visą miestą jų išriedės net 100.

Paklausite, kodėl apskritai dalinamės tokiu garbės nedarančiu vaizdeliu? Tegul šis video taps relikvija, kad jau netolimoje ateityje, jį pamatę, su šypsena prisimintume kuriozus, kokių daugiau Kaune (labai tikimės) niekada nebebus. Mes – už švarius miesto ir visų kauniečių plaučius. Ypač dabar, kai per karantiną oras Kaune išties tapo pastebimai tyresnis.

Dėkojame PravalTuro direktoriui už pilietiškumą ir linkime sėkmės jo šešėlinėje veikloje. Jei šis autobusas vis dėlto dar pasirodys gatvėse, pasistengsime, kad minėtas kaunietis pirmasis įsitikintų, jog balto dūmo problema išspręsta“, – Pulitzerio vertas kūrinys paskelbtas Kauno savivaldybės „Facebook“ puslapyje.

Kiek vietos reikia visuomeninio transporto vairuotojams?

„Kas vyksta Kaune“ ketvirtadienio vakarą pasiekė viešojo transporto salono padalijimu nepatenkintos keleivės pretenzijos „Kauno autobusams“.

„Ar jums atrodo normalu, kad troleibusų vairuotojų (net sėdinčių už stiklo) socialinei distancijai užtikrinti atitverta pusė troleibuso, – 10 sėdimų vietų, tuo tarpu koks 20 keleivių turi susisprausti likusioje dalyje su kur kas mažesne distancija? Kodėl autobusuose, mikroautobusuose užtenka mažesnio? Mums, mokantiems už važiavimą tai normalu neatrodo. Kas užtikrina tokį atstumą pvz. PC kasininkams?

Tuo pačiu išnanalizuokit ir situaciją su vėdinimu naujuose dvigubuose troleibusuose, kur neatsidaro langai, vienintelis stoglangis lėtai važiuojant nevėdina, o kondicionierius pučia tik prie vairuotojo. Temperatūra viename jų penktadienį buvo tokia, kad širdininkai galėtų ir neišgyventi“, – į bendrovę kreipėsi moteris.

Autobusuose atitvertas salonas / Skaitytojų nuotr.

Ir sulaukė oficialaus „Kauno autobusų“ atsako: „Naujose transporto priemonėse, kurias pastaruoju metu įsigyjame, kondicionieriai yra įrengti. Neseniai buvo atlikta visų kondicionierių autobusuose ir troleibusuose patikra, neveikiantys arba prastai veikiantys buvo suremontuoti: pakeisti oro filtrai, užpildyta sistema. Keliems reikia keisti detales, laukiame siuntos iš gamintojų.

Deja, didžiąją autobusų ir ypač troleibusų parko dalį sudaro senesnio modelio transporto priemonės, kuriose kondicionieriai nebuvo įrengti ir tai padaryti nėra galimybių. Šiuo metu yra paskelbti autobusų pirkimų konkursai, naujos transporto priemonės bus modernios, žemagrindės, kondicionieriai numatyti tiek vairuotojo kabinoje, tiek ir keleivių salone. Tad belieka padėkoti, kad naudojatės mūsų paslaugomis ir palinkėti šiek tiek kantrybės, kol atnaujinsime transporto priemonių parkus.“

Ar tikrai nemažą dalį salono būtina atitverti vairuotojų saugumui, rodos, taip ir nebuvo pakomentuota.

[galerija kiek=”4″]

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA