Profesoriaus prognozės – antroji koronaviruso banga tikėtina, gali būti didesnė už pirmąją | Kas vyksta Kaune

Profesoriaus prognozės – antroji koronaviruso banga tikėtina, gali būti didesnė už pirmąją

BNS 2020/05/06 15:51
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Koronavirusas nesibaigs su šiuo pavasariu, tikėtina, kad jo bangos kils ir vėliau, sako Vilniaus universiteto profesorius Vytautas Kasiulevičius.

„Mes nežinome, koks dydis tų bangų gali būti ir kaip jos dažnai galėtų kartotis – tai mokslo bendruomenė dar diskutuoja, nėra iki galo aiškių atsakymų“, – spaudos konferencijoje sakė VU Medicinos fakulteto profesorius.

Pasak jo, gripo istorija rodo, jog antroji pandemijų banga dažnai būna didesnė už pirmąją. Vis dėlto V. Kasiulevičius pažymi, jog tai – nebūtinai taisyklė.

„Negalima atsakyti vienareikšmiškai, ar tikrai rudenį bus blogiau negu dabar yra pavasarį, bet tai, kad šitas virusas nebaigs savo gyvavimo su šiuo pavasariu yra tikrai tiesa“, – sakė jis.

Trečiadienį Vyriausybė pasitarime priėmė COVID-19 valdymo strategiją artimiausiems dvejiems metams, joje, be kitų dalykų, numatyta vykdyti nuolatinį tikslinį testavimą, peržiūrėti sveikatos priežiūros paslaugų teikimo modelį, užtikrinti asmens apsaugos priemonių gamybą vietos rinkoje, saugoti rizikos grupei priskiriamus asmenis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA