Karantiną siūloma tęsti – svarstoma apie papildomus sąlygų švelninimus | Kas vyksta Kaune

Karantiną siūloma tęsti – svarstoma apie papildomus sąlygų švelninimus

DELFI, BNS 2020/05/05 10:42
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė trečiadienį svarstys galimybę tęsti karantiną su papildomais sąlygų sušvelninimais dar dviem savaitėms. Planuojama svarstyti ir naujojo koronaviruso COVID-19 valdymo strategiją artimiausiems dvejiems metams.

„Yra sveikatos ministro siūlymas, kad būtų tęsiama dar dvi savaites. Vyriausybė apsispręs. Bet kokiu atveju, mes tikrai priiminėsime sprendimus dėl tolesnio gyvenimo suvaržymų švelninimo“, – sakė premjeras S. Skvernelis antradienį, prieš Seimo posėdį.

Vyriausybės vadovo teigimu, sprendimai galėtų būti susiję su judėjimu tarp kaimyninių valstybių, papildomu verslo sąlygų palengvininimu.

„Turime daug siūlymų dėl renginių organizavimo“, – sakė S. Skvernelis.

Premjero teigimu, taip pat reikia ieškoti sprendimų, kas bus daroma artimiausiu metu su darželiais ir mokyklomis.

„Darželiai – taip, dėl mokyklų irgi diskusija vyksta, galbūt dėl pradinių mokyklų, bet nebėkime į priekį, kol kas yra tikrai kalbamasi ir su mūsų su socialiniais partneriais, su profesinėmis sąjungomis, ir vakar turėjome susitikimą su švietimiečiais, nes yra ir tam tikros grėsmės ir baimės“, – teigė S. Skvernelis.

Dvejų metų koronaviruso krizės valdymo strategija

Trečiadienį Vyriausybė planuoja svarstyti naujojo koronaviruso COVID-19 valdymo strategiją artimiausiems dvejiems metams, sako premjeras S. Skvernelis.

„Tikiuosi, kad rytoj Vyriausybė priims naują koronaviruso krizės valdymo strategiją. Joje atspindėsime, matyt, dvejų metų laikotarpį“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Anot jo, strategijoje planuojama numatyti kriterijus, kaip suskirstyti gyventojus į rizikos grupes, kokie reikalavimai toms grupės galios.

„Didžiausios rizikos grupės žmonėms reikės ypač saugotis ir mes turėsime juos saugoti. Formų galima rasti įvairių – nuo apsaugos priemonių dėvėjimo iki kontakto minimalizacijos“, – tvirtino S. Skvernelis.

Detaliau atskleisti strategijos turinį jis atsisakė, sakydamas, kad tai padarys trečiadienį, jeigu Vyriausybė jai pritars.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA