Rezonansinė aštuoniolikmečio nužudymo byla keliauja į Kauno apygardos teismą | Kas vyksta Kaune

Rezonansinė aštuoniolikmečio nužudymo byla keliauja į Kauno apygardos teismą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Išaiškintas didelį atgarsį sukėlęs jaunuolio nužudymas Jurbarke – baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui. Kaltinimai dėl nužudymo veikiant organizuotoje grupėje pareikšti dviem nepilnamečiams jurbarkiečiams, pranešė Kauno apygardos prokuratūra.

„Pareigūnus nustebino, kad tokį sunkų nusikaltimą padarę paaugliai buvo iš anksto gerai apgalvoję draugo nužudymo planą“, – pranešime cituojamas ikiteisminį tyrimą organizavęs ir kontroliavęs Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Tomas Stelionis.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2019 m. gegužės pradžioje Jurbarke dingo aštuoniolikmetis jaunuolis. Nedelsiant, gegužės 10 d., buvo paskelbta jo paieška ir pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Policijos pareigūnai ir prokurorai skyrė didelį dėmesį paieškoms. Po kelių savaičių, gegužės 23 d., jaunuolio kūnas su durtiniais-pjautiniais sužalojimais buvo rastas Jurbarke, apleistame vaikų darželio pastate.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai teigti, kad dėl asmeninių nesutarimų labai sunkus nusikaltimas buvo iš anksto suplanuotas ir įvykdytas dviejų nepilnamečių asmenų. Kaltinamieji ir nužudytas jaunuolis buvo pažįstami, palaikė draugiškus tarpusavio santykius.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo apklausta daug liudytojų, gautos specialistų išvados, atlikti kiti procesiniai veiksmai. Vienam kaltinamųjų skirta kardomoji priemonė – suėmimas, kitam – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Ikiteisminį tyrimą atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimą organizavo ir kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros prokuroras T. Stelionis.

Baudžiamasis įstatymas už nužudymą numato nuo septynerių iki penkiolikos metų laisvės atėmimo bausmę. Nepilnamečiams asmenims gali būti paskirta ne griežtesnė kaip dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA