Kontaktą su koronaviruso nešiotoju galėjęs turėti A. Veryga: poreikio tirtis ir izoliuotis nėra | Kas vyksta Kaune

Kontaktą su koronaviruso nešiotoju galėjęs turėti A. Veryga: poreikio tirtis ir izoliuotis nėra

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Trečiadienį nuotolinėje Sveikatos apsaugos ministerijos spaudos konferencijoje paaiškėjo, kad ministras Aurelijus Veryga galėjo turėti sąlytį su COVID-19 infekcija užsikrėtusiu asmeniu. Dar nėra patvirtinta, kad žmogus sirgo – tuo metu A. Veryga sako, jog reikalo jam papildomai tirtis ar izoliuotis šiuo metu nėra.

Žiniasklaidos atstovai spaudos konferencijoje pareiškė turintys žinių, kad ministras galėjo kontaktuoti su koronavirusu užsikrėtusiu asmeniu. Tai galėjo įvykti neseniai surengtoje kapsulės įkasimo ceremonijoje.

A. Veryga tuo metu pripažino nežinojęs apie šią situaciją, bet dabar jau žinantis, apie kokį asmenį kalbama. Tam, kad situacija būtų detaliai išsiaiškinta, tyrimą pradėjo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„NVSC pavesta tai padaryti, tyrimas pradėtas. Po to renginio COVID-19 tyrimų nesu atlikęs. Kad suprastumėt, veiksmas vyko lauke. Visi ten buvusieji turėjo asmens apsaugos priemones.

Tai nebuvo renginys, kuriame buvo daug žmonių, net ir žurnalistai nekviesti, tik filmavimo komanda, kuri filmavo iš toliau. Tokios aplinkybės, kai atstumų galėjome laikytis, kontaktas su jūsų minėtu asmeniu buvo labai trumpas“, – aiškino A. Veryga.

Pasak ministro, dėl to poreikio nei tirtis, nei izoliuotis jam nebuvo. Paaiškėjus, kad asmuo žinojo apie savo susirgimą, bet dalyvavo ceremonijoje, pažymėjo A. Veryga, tai bus ir konkrečiai jo atsakomybės klausimas.

„Aš jaučiuosi gerai, aplinkybės man nesukelia būtinybės tirtis ar izoliuotis“, – konferencijoje pakartojo ministras, pridėjęs, kad kol kas ministrų kabinetas papildomai testuotas nebuvo. Posėdžiai vyksta nuotoliniu būdu, tad apie poreikį vėl tirtis A. Verygai girdėti neteko.

Ligoninėse, NVSC Vilniaus departamento direktorės Rolandos Lingienės duomenimis, šiuo metu gydomi 121 koronavirusu užsikrėtę asmenys, devyniems iš jų taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Lietuvoje koronavirusas iš viso nustatytas 1370 asmenims. 38 sirgusieji mirė, 357 pasveiko, o 72 iš pasveikusiųjų yra medicinos darbuotojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA