Vėl galės pradėti veikti kai kurie didieji prekybos centrai (papildytas) | Kas vyksta Kaune

Vėl galės pradėti veikti kai kurie didieji prekybos centrai (papildytas)

BNS 2020/04/15 16:33
R. Tenio nuotr.

Didžiuosiuose prekybos centruose esančios parduotuvės jau artimiausiomis dienomis galės vėl veikti su sąlyga, jeigu turės įėjimą iš lauko, ribos žmonių srautą ir laikysis kitų saugos priemonių, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Jeigu atitiks reikalavimus, bus galima teikti paslaugas tokiose prekybos įstaigose“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio teigė premjeras.

„Esminis dalykas dėl tų parduotuvių ir paslaugų, kurie yra didžiuosiuose prekybos centruose, kurie koncentruoja pakankamai didelį spektrą paslaugų – nuo prekybos iki maitinimo, ribojimai skirti, kad nebūtų žmonių sankaupų“, – pridūrė jis.

Prekybos įmonių asociacijos prezidentė Rūta Vainienė patvirtino, kad Vyriausybė leido atnaujinti veiklą visiems prekybininkams, turintiems išėjimą į lauką, nepriklausomai nuo jų dydžio. Anot jos, tai reiškia, kad galės vėl veikti „Senukai“, „Ermitažas“, „Depo“, atskiros drabužių, avalynės ir kitos – tiek smulkios, tiek didelės parduotuvės.

„Nepriklausomai nuo dydžio, nes dydis būtų diskriminavimas, tada būtų kvadratai vertinami, o kas yra didelė, kas yra maža, nutarime nėra minimi kvadratai, visiems yra horizontaliai, ir tai yra labai gerai“, – BNS sakė R. Vainienė.

„Prekybos vietų kertinis dėmuo yra atskiras įėjimas, nepriklausomai nuo to, kuo prekiauja, – pagrindinis reikalavimas dėl saugumo yra atskiras įėjimas, todėl jeigu yra prekybos vietos centruose (didžiuosiuose prekybos centruose – BNS), bet turi atskirą įėjimą, o tokių atvejų yra, tai jie irgi galės pradėti savo veiklą, kai bus paskelbtas Vyriausybės nutarimo pakeitimas“, – BNS sakė R. Vainienė.

Pasak jos, svarbiausias reikalavimas – užtikrinti saugumą, riboti žmonių srautą, laikytis kitų jau ir dabar nustatytų reikalavimų : „Jei jie užtikrins, tai galės dirbti.“

„Ir mažos parduotuvės kaimuose, ir kitos, kurios turi atskirą įėjimą. Svarbiausia yra atskiras įėjimas, kad srautai nesimaišytų“, – sakė R. Vainienė.

Prekybos įmonių asociacija siūlė, kad pirmajame karantino švelninimo etape būtų atlaisvinta namų elektronikos, statybų, apdailos, namų apyvokos ir sodo-daržo, vaikų ir kūdikių prekių parduotuvių veikla.

Pasak R. Vainienės, kitos atskiros įėjimus turinčios parduotuvės turi įsivertinti, ar galės užtikrinti žmonių saugumą.

Vyriausybė po mėnesį trukusių suvaržymų trečiadienį leido kai kuriems verslams atnaujinti veiklą. Palengvinimai verslui galioja su sąlyga, jog bus paisoma saugumo, priešingu atveju numatomos sankcijos, o suvaržymai gali sugrįžti.

Vėl galės dirbti ne maisto parduotuvės, turinčios atskirą įėjimą iš lauko. Atnaujinti veiklą galės visos smulkios remonto, buities paslaugų įmonės, įskaitant ir veikiančias didžiuosiuose prekybos centruose.

Parduotuvės ir paslaugų vietos turės reguliuoti klientų srautus – užtikrinti 10 kvadratinių metrų plotą vienam žmogui arba vienu metu aptarnauti tik vieną pirkėją, o paslaugų įmonėse tiesioginis kontaktas su klientu turi trukti ne ilgiau kaip 20 minučių.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA