Nauji reikalavimai gyventojams: įvestas privalomas veido kaukių dėvėjimas | Kas vyksta Kaune

Nauji reikalavimai gyventojams: įvestas privalomas veido kaukių dėvėjimas

BNS 2020/04/08 16:03
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo penktadienio Lietuvoje viešose vietose bus privalu dėvėti veido apsaugos priemones, trečiadienį nusprendė Vyriausybė.

Pagal Ministrų kabineto priimtą karantino sąlygų pakeitimą, viešosiose vietose reikia „dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones)“.

Iki šiol galiojo rekomendacija dėvėti šias priemones.

„Šiandien priimtas sprendimas dėl asmens apsaugos priemonių – kaukių, respiratorių, kitų panašių daiktų, dengiančių veidą – privalomo dėvėjimo viešose vietose“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį per spaudos konferenciją sakė premjeras Saulius Skvernelis.

„Supraskime, tai ne absoliučiai. Jeigu jus einate miške vienas, tai yra vienas režimas, bet artėjant žmogui, artėjant galimam kontaktui, tikrai tas priemones reikia dėvėti“, – teigė jis.

Premjero teigimu, šis sugriežtinimas įvedamas siekiant gyventojus įpratinti naudoti apsaugos priemones.

„Mes nenorime bausti, bet norime, kad žmonės įprastų, ypač kalbame apie dar veikiančias ir galbūt ateityje atidaromas papildomas prekybos vietas, paslaugas tam tikras, – kad susiformuotų tas įgūdis, jog reikia saugotis“, – sakė jis.

„Medicininių kaukių pasiūla jau atsiranda šalyje. Paliekame porą dienų, kad būtų galima įsigyti“, – pridūrė S. Skvernelis.

Vyriausybės vadovas prašė pareigūnų neskubėti bausti apsaugos priemonių nedėvinčių žmonių, o įvertinti konkrečią situaciją.

„Tikiuosi, pareigūnai užtikrindami režimą bus ypač mandagūs, principingi, nepuls kiekvieno bausti. Tai nėra joks tikslas ar reikalavimas. Tiesiog reikia vertinti kiekvieną žmogų, situaciją individualiai, protingai, atsakingai ir tik išimtinais atvejais naudoti tas priemones, kurias suteikia įstatymas“, – sakė S. Skvernelis.

„Bet jeigu žmonėms bus padaryta pastaba, atkreiptas dėmesys ir jie piktybiškai vis tiek nedėvės, pareigūnai turi teisę sankciją pritaikyti“, – teigė jis.

Seimui padidinus baudas, asmenims už karantino sąlygų pažeidimus gresia bauda nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA