S. Skvernelis: karantiną svarstoma pratęsti dviem savaitėms | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis: karantiną svarstoma pratęsti dviem savaitėms

BNS 2020/04/07 10:59
DELFI nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Vyriausybė svarsto pratęsti karantiną dar dviem savaitėms, tačiau po Velykų ketinama leisti atsidaryti kai kuriam smulkiam verslui, jei jis užtikrins reikiamas apsaugos priemones.

„Jeigu Vyriausybė apsispręs rytoj, tai bus pratęsta dviem savaitėm. Švelninimo sąlygos bus po Velykų“, – žurnalistams Seime antradienį sakė ministras pirmininkas.

Jo teigimu, prekybos vietose numatoma riboti žmonių srautus, įpareigoti pardavėjus ir klientus naudoti apsaugos priemones, pardavėjai negalės priklausyti rizikos grupėms.

Tikslūs karantino režimo pakeitimai turėtų būti patvirtinti vėliau šią savaitę.

„Mes, matyt, atpalaiduosime tam tikrą smulkų verslą ir sudėliosime labai aiškias sąlygas. Pavyzdžiui, jei į parduotuvę yra patekimas iš gatvės – kiek klientų gali būti, klientai ir pardavėjai tik su apsaugos priemonėmis, pardavėjai negali būti rizikos grupėse, turi būti dezinfekcinis skystis, įėjimo-išėjimo kontrolė. Tokioms sąlygoms esant galės smulkus verslas pasileisti“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Premjeras pabrėžė, kad sprendimus lems tai, ar neatsiras nauja susirgimų banga. S. Skvernelis sakė, kad kritinis bus šventinis Velykų savaitgalis, ir paragino žmones jo metu likti namie.

„Šis savaitgalis yra kritinis. Jeigu mes kaip valstybė ir visuomenė pademonstruosime brandą ir šitą savaitgalį atlaikysime, analitikų prognozės leidžia kalbėti, kad stabilizavome situaciją. Svarbu nesulaukti šuolio“, – kalbėjo S. Skvernelis.

„Jeigu bus savaitgalinis šuolis, vadinasi 10 maždaug parų šuolio suvaldymui ir dar 10-12 parų stabilizavimui. Būkime kantrūs, pakentėkime šį savaitgalį, bus papildomos priemonės, bet po to galime kalbėti apie socialinio gyvenimo šiek tiek laisvesnį režimą“, – teigė premjeras.

Siekiant užkirsti kelią viruso platinimui per žmonių keliones, šventinį savaitgalį numatoma riboti patekimą į Lietuvos miestus ir miestelius.

Pagal paskutinį Vyriausybės nutarimą, karantinas pratęstas iki balandžio 13 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA