Koronavirusas nustatytas Kauno klinikinės ligoninės slaugytojai | Kas vyksta Kaune

Koronavirusas nustatytas Kauno klinikinės ligoninės slaugytojai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaip penktadienį praneša Kauno klinikinė ligoninė, COVID-19 infekcija neaplenkė gydymo įstaigos personalo. Koronavirusas nedarbingumo metu nustatytas ligoninės slaugytojai.

Kauno klinikinės ligoninės pranešime nurodoma, kad darbuotojos mėginys buvo paimtas Kauno miesto mobiliojoje stotelėje, ji tuo metu turėjo nedarbingumo pažymėjimą. Moteris dėl tyrimo kreipėsi kovo 25 d., o kitą dieną gautas teigiamas rezultatas.

Infekcinių ligų korpuse dirbusi darbuotoja prieš susergant turėjo tris dienas išeiginių, paskui porą dienų dirbo savaitgalį ir pajutusi negalavimo simptomus į darbą šią savaitę nėjo.

Su pacientais slaugytoja kontakto neturėjo, tačiau yra bendravusi su 12 darbuotojų, kurie nedelsiant buvo informuoti ir šiuo metu yra izoliacijoje. Laukiama jų tyrimo rezultatų.

Susirgusi darbuotoja, teigiama pranešime, išsiskiria kruopštumu, darbo metu visada dėvėdavo reikalingas apsaugos priemones. Pirminiais duomenimis, užsikrėtimo šaltinis buvo ne ligoninėje, vyksta epidemiologinis tyrimas.

Susirgusi slaugytoja serga lengvai ir gydosi namuose.

Sveikatos apsaugos ministerijos pateikiamais kovo 27 d. 8 val. duomenimis, Lietuvoje patvirtinti 345 ligos atvejai. 11.20 val. užfiksuota penkta mirtis nuo koronaviruso, jau pasveiko vienas asmuo, o per kovo 26 d. ištirti 1175 ėminiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA