Karantinas miesto dovanų nestabdo – kauniečiai kūdikio kraitelius gauna tiesiai į namus | Kas vyksta Kaune

Karantinas miesto dovanų nestabdo – kauniečiai kūdikio kraitelius gauna tiesiai į namus

Asociatyvi / Kauno savivaldybės nuotr.

Nuo kovo vidurio Lietuvoje paskelbus karantiną, šalies savivaldybėse sustabdytas gyvas asmenų aptarnavimas, trumpam stabtelėjo ir kūdikių kraitelių dalinimas. Vis dėl to sprendimas surastas.

[galerija kiek=”4″]

Vaiko registraciją bei kitus formalumus tėveliai sėkmingai tvarko internetu, tad jau nuo šios savaitės kraiteliai saugiai pristatomi tiesiai į pagausėjusius namus.

Įregistruoti vaiko gimimą, deklaruoti jo gyvenamąją vietą Kauno mieste ir užpildyti prašymą dėl vienkartinės išmokos galima per Elektroninius valdžios vartus. Vaiko gimimo įrašą liudijantis išrašas bus atsiųstas gyventojo nurodytu elektroniniu paštu.

„Jau kelios dešimtys šeimų Kauno dovanų sulaukė atkeliaujančių tiesiai į namus. Vengiant tiesioginio kontakto ir saugant mūsų mažuosius kauniečius, patys susisiekiame su tėvais telefonu ir susitariame dėl kūdikio kraitelio pristatymo.

Nors šiuo metu situacija visoje šalyje išties neeilinė, siekiame pasveikinti mažylius su gimimu, kad visi nauji kauniečiai augtų laimingai. Dar kartą raginame gyventojus saugoti save bei aplinkinius ir likti namuose“ – pasakojo Kauno miesto savivaldybės Klientų aptarnavimo ir informavimo skyriaus vedėja Agnė Augonė.

Kauno miesto savivaldybės pranešime spaudai rašoma, jog visi kauniečiai, kuriems turėtų priklausyti kūdikio kraitelis, gali kreiptis į Klientų aptarnavimo skyriaus Interesantų priimamąjį elektroniniu paštu metrikacija@kaunas.lt arba skambinti telefono numeriais 8-612 90589, 8-671 43921. Visi prašymai bus nedelsiant išnagrinėti.

Nuo 2020-ųjų kūdikio kraitelius gauna visi kauniečiai, per tris mėnesius užregistravę savo atžalas Kauno mieste. Taip pat galioja reikalavimas, kad ir patys tėvai būtų deklaravę gyvenamąją vietą čia ne mažiau nei tris mėnesius iki kūdikio gimimo.

„Galbūt nuskambės kiek poetiškai, tačiau tėvelius su naujagimio atėjimu į šį pasaulį išties sveikina ne savivaldybė, o visas miestas. Ši simbolinė dovana turi labai aiškų tikslą – palaikyti šeimas prisidedant prie jų pokyčių tomis svarbiomis naujo gyvenimo dienomis ir tuo pačiu padėkoti už drauge auginamą Kauną“, – sakė Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

300 eurų vertės kaunietišką kūdikio kraitelį sudaro iš viso keturios dalys: vaiko priežiūros vadovas, prisiminimų knyga – albumas, mažylio priežiūros reikmenys ir Kauno dovanų kortelė, leisianti atsipalaiduoti patiems tėveliams.

„Norime padėkoti už mūsų šeimos pasveikinimą gimus dukrai. Kaunas tai padarė šiltai ir išradingai. Malonus skambutis telefonu ir jau netrukus dovana atkeliavo tiesiai į namus. Ne tik pristatymas, bet ir visas turinys apgalvotas iki smulkmenų“, – Kauno savivaldybės feisbuko paskyroje savo atsiliepimą paliko prieš savaitę dukros susilaukęs kaunietis Valdas Ratautas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA