Ukmergės medikui diagnozavus koronavirusą uždaroma dalis ligoninės skyrių | Kas vyksta Kaune

Ukmergės medikui diagnozavus koronavirusą uždaroma dalis ligoninės skyrių

BNS 2020/03/20 10:50
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį paaiškėjus, kad Ukmergėje dirbantis medikas užsikrėtė koronavirusu, ligoninė nebepriima pacientų, uždaromi keli skyriai.

„Gydytojai izoliuojami, kurie turėjo vienokius ar kitokius sąlyčius, perorganizuojama įstaigos veikla, nepriimami nauji pacientai ir dalis skyrių bus uždarinėjama, o gydytojai – į karantiną“, – BNS penktadienio rytą sakė Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas.

Pasak jo, karantinas skiriamas ir iš šių skyrių išrašomiems pacientams.

„Mes nuo vakar ryto nieko naujo nepriimam“, – taip pat sakė meras.

Asmenys, kuriems reikia medikų konsultacijų, kreipiasi į šeimos gydytojus, o esant skubios pagalbos poreikiui, kviečia greitąją medicinos pagalbą.

„Pirmiausia kontaktuoja per šeimos gydytojus, bet jeigu yra atvejis, kviečiasi per greitąją. Mes padidinome greitųjų skaičių ir greitosios nukreipia į kitas ligonines, jeigu mato, kad atvejis reikalingas hospitalizacijai“, – sakė R. Janickas.

„Tiek Vilnius, tiek Molėtai, tiek kiti – suderinta logistika“, – apie tai, į kurias ligonines vežami pacientai iš Ukmergės, sakė jis.

Pasak mero, ši situacija skaudi ir kelianti nerimą visam rajonui, tačiau situacija šiuo metu suvaldyta ir pagalbos pacientai sulaukia.

„Visada yra didžiulis iššūkis, kai iškrenta gydymo įstaiga. Tikėjomės pirmojo atvejo, bet kad toks bus gana skaudus visai bendruomenei… Aišku, visiems daug yra iššūkių, bet tikrai nepanikuojame“, – sakė meras.

Lietuvoje penktadienio naktį nustatyti dar septyni nauji koronaviruso atvejai, bendras jų skaičius pasiekė 48.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, medikas iš Ukmergės, kuriam nustatytas koronavirusas, turėjo tiesioginį kontaktą su kolegomis, anksčiau keliavusiais Italijoje, Egipte, Afrikoje ir Dubajuje.

Jis izoliuotas ir gydomas Santaros klinikose. Pasak ministerijos, užsienyje keliavę mediko kolegos ir kartu su asmeniu gyvenantys šeimos nariai taip pat atvyko į Santaros klinikas ir tiriasi dėl galimo užsikrėtimo koronaviruso infekcija.

Šiuo metu nustatyta daugiau kaip 150 galimų turėtų kontaktų ligoninėje, šis skaičius ir aplinkybės tikslinami.

Šiuo metu Lietuvoje nustatyti 48 ligos atvejai, 1 ligonis – pasveiko. Sergamumo situaciją Lietuvoje galite stebėti nuolat atnaujinamame žemėlapyje čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA