Koronaviruso akivaizdoje Kaunas pradeda geradarių registraciją | Kas vyksta Kaune

Koronaviruso akivaizdoje Kaunas pradeda geradarių registraciją

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pastarosiomis dienomis iš pavienių kauniečių, privataus verslo atstovų ir įvairių visuomeninių organizacijų Kaunas sulaukia dešimčių pasiūlymų prisijungti prie kovos su nematomu priešu – COVID-19 virusu. Nuo šiol visi norintieji ištiesti pagalbos ranką tai galės padaryti užpildę elektroninę anketą.

„Jau ne kartą viešai girdėta frazė „Kaunas pilnas gerumo“ tikrai nėra tik skambūs žodžiai. Šiomis dienomis daug kartų visi tuo įsitikinome. Žmonių iniciatyvos maloniai stebina. Kauniečiai įrodo galintys mobilizuotis ir suremti pečius bendram tikslui. Sukūrėme platformą tik tam, kad subendrintume visą informaciją, kurios
srautas nuolat auga.

Tačiau gerus darbus galima daryti ir tyliai. Jei nesame izoliavęsi ir nesusidūrėme su koronaviruso rizikomis, kiekvienas galime pasiūlyti savo pagalbą greta gyvenantiems senyvo amžiaus, vienišiems, ligotiems žmonėms, atkreipti dėmesį į rizikos šeimas ar tiesiog pasidomėti, kaip gyvena kaimynai“, – kalbėjo Kauno
mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Kaip rašoma Kauno miesto savivaldybės pranešime žiniasklaidai, sukurtoje platformoje kauniečiai bei organizacijos gali greitai ir paprastai pranešti apie savo galimybes prisidėti prie bendro tikslo. Kiekvienas norintis padėti trumpoje anketoje turi aprašyti savo siūlomą pagalbą ar paramą.

Šiuo metu ypač laukiama verslo įmonių, galinčių tiekti specialiąsias apsaugos priemones. Miestui svarbu pasirūpinti pakankamu jų atsargų kiekiu.

Kauniečiai kviečiami siūlyti patalpas asmenų saviizoliacijai, įvairias prekes ir paslaugas, gaminti ar pristatyti maistą bei užsiimti kita savanoriška veikla. Anketos užpildymui prireiks vos 10 minučių, o ją galima rasti čia.

„Šiomis dienomis matome, jog kauniečiai tikrai neabejingi vieni kitiems, pasirengę netausoti jėgų ir laiko bendromis pastangomis kovojant su koronaviruso iššūkiu. Pasiūlymų sulaukėme tiek iš pavienių kauniečių, tiek iš verslo bendruomenės. Viešbučiai, moteliai, apartamentų savininkai siūlo apgyvendinimo paslaugas, kad žmonės galėtų saugiai izoliuotis, jei dėl objektyvių priežasčių negali to daryti namie. Iš kelių privačių gydymo įstaigų taip pat esame gavę pažadus, jog prireikus jose galės būti gydomi virusu užsikrėtę asmenys“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro koordinatorius Paulius Keras.

Ypatingos pagalbos sulaukta iš Lietuvos šaulių sąjungos. Jos nariai ne tik dirba Koronos karštojoje linijoje 1808, bet ir padeda iš užsienio grįžusiems ar kontaktą su ligoniu turėjusiems žmonėms saugiai pasiekti saviizoliacijos vietas. Jie taip pat užtikrins Kulautuvoje esančio Laikinosios priežiūros centro apsaugą, jei ten prireiktų gydyti žmones, pritrūkus vietų Kauno ligoninėse.

Savanorių geradarių pajėgas nusiteikę papildyti ir Lietuvos skautijos bei Samariečių bendrijos Kauno skyriaus atstovai – iš viso per tris šimtus žmonių.

Kauno miesto savivaldybės administracija pasirengusi koordinuoti visus gautus pasiūlymus. Vos tik prireikus, bus susisiekta su kiekvienu iš jų autorių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA