Vokietijos ir Lenkijos pasienyje įstrigę lietuviai nori grįžti namo: blokuoja kelią | Kas vyksta Kaune

Vokietijos ir Lenkijos pasienyje įstrigę lietuviai nori grįžti namo: blokuoja kelią

BNS, Ramūnas Jakubauskas; DELFI 2020/03/16 17:36
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Pirmadienio pavakarę vis dar nepasiekus sutarimo su Lenkija dėl leidimo Vokietijos ir Lenkijos pasienyje įstrigusiems lietuviams parvykti į Lietuvą, šie blokuoja kelią.

„Žinome, kokia situacija yra Vokietijos ir Lenkijos pasienyje. Esame informuoti, kad lietuviai nori blokuoti kelią. Užsienio reikalų ministerija toliau daro viską, kad situacija Vokietijos ir Lenkijos pasienyje išsispręstų“, – BNS sakė ministerijos atstovė Rasa Jakilaitienė.

Ji taip pat teigė, kad apie pasienyje įstrigusių lietuvių planus ministerijai pranešė kiti ten esantys lietuviai.

Vis dėlto, socialiniuose tinkluose pirmadienio pavakarę plinta vaizdo įrašai, kuriuose matyti, kaip kelios dešimtys lietuvių, stovėdami ant važiuojamosios kelio dalies, blokuoja eismą Vokietijos ir Lenkijos pasienyje.

Vaizdo įraše matyti, kad prie mašinų buriuojasi kelios dešimtys žmonių. Kaip Delfi informavo prie Lenkijos sienos esantis lietuvis, neatrodo, kad mūsų šalies valdžia stengiasi padėti – jiems trūksta informacijos apie planus, kaip juos ruošiama grąžinti atgal į Lietuvą.

Prie sienos keli šimtai lietuvių laukia jau maždaug pusantros paros. Kaip patys sako, jie patikėjo premjero S. Skvernelio duotu pažadu, kad pavyks pervažiuoti Lenkiją ir grįžti į namus.

Pašnekovo teigimu, Lenkijos pasieniečiai sako, kad nėra priimto jokio įstatymo, kodėl lietuviams būtų leista važiuoti per jų šalies teritoriją. Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį Vyriausybėje pranešė, kad pasienyje gali būti įstrigę per 400 automobilių, kuriuose esantys žmonės pageidauja parvykti į Lietuvą.

Šiuo metu Lietuvos diplomatai ir šalies vadovai derasi su Lenkija dėl galimybės lietuviams grįžti humanitariniu koridoriumi namo, tačiau kol kas sprendimas nepriimtas. Lietuvos link dėl koronaviruso grėsmės vykstantys lietuviai Vokietijoje pradėjo strigti nuo sekmadienio vidurnakčio, kai Lenkija, siekdama stabdyti koronaviruso plitimą, užvėrė savo sienas užsieniečiams.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA