Siautėjanti audra jau pareikalavo aukų | Kas vyksta Kaune

Siautėjanti audra jau pareikalavo aukų

BNS / Margiris Meilutis 2020/03/12 18:57
Asociatyvi archyvo nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) ketvirtadienį per dvi valandas nuo 16 val. sulaukė daugiau nei 110 iškvietimų dėl Lietuvoje siaučiančios audros padarinių.

PAGD Situacijų koordinavimo skyriaus (SKS) atstovas BNS sakė, kad daugiausiai skambučių sulaukiama dėl ant kelio ar elektros linijų nuvirtusių medžių pašalinimo.

Pasak SKS atstovo, Į iškvietimus važiuojantiems gelbėtojams dažnai tenka šalinti ir kitus ant kelio ar laidų nuvirtusius medžius, dėl kurių iškvietimai dar nebūna gauti.

Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) duomenimis, apie 18 valandą visoje Lietuvoje buvo užregistruota maždaug 20 tūkst. namų ūkių, kuriems sutrikęs elektros tiekimas.

Siaučiantis vėjas jau pareikalavo ir vienos gyvybės. Ukmergėje vėjo nuplėštas stogo fragmentas prispaudė ir mirtinai sužalojo pro šalį ėjusią moterį.

Lietuvoje ketvirtadienio vakarą ir naktį prognozuojama stipri audra, vėjo gūsiai gali siekti 20–25 m/s, o pajūryje net iki 32 m/s.

Įspėjama, jog stiprus vėjas laužys medžių šakas, o penktadienio naktį prognozuojamos audros metu gali laužyti ir silpnesnius medžius, pakelti ir nešti nepritvirtintus daiktus, griauti laikinus statinius, tvoras.

Patariama nepalikti atdarų langų, pasisaugoti vėjo nešamų nuolaužų, nestatyti automobilių po medžiais, nevaikščioti arti statybviečių ar reklaminių skydų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA