Italija imasi kraštutinių priemonių – uždarytas Milanas ir Lombardijos regionas | Kas vyksta Kaune

Italija imasi kraštutinių priemonių – uždarytas Milanas ir Lombardijos regionas

delfi.lt 2020/03/08 12:00
F. L. Scalzo / Užsienio spaudos nuotr.

Italijos vyriausybė paskelbė turinti priversta imtis griežtesnių priemonių ir stabdyti koronaviruso plitimą. Griežtesnės priemonės reiškia ir draudimą žmonėms įvažiuoti ar išvažiuoti iš labiausiai viruso paveikto Lombardijos regiono, o taip pat – ir Milano.

Numatyta, kad bus draudžiama išvykti ne tik iš „raudonomis zonomis“ pavadintų, koronaviruso apimtų, zonų, bet ir iš viso šalies turtingiausio regiono, įskaitant ir finansų sostinę Milaną, praneša „Sky News“.

Priverstinis karantinas sekmadienio rytą Šiaurės Italijoje pradėtas taikyti milijonams žmonių, o visoje šalyje uždaryti muziejai, teatrai ir kino teatrai, vyriausybei pritarus drastiškoms priemonėms mirtinai pavojingo naujo koronaviruso plitimui stabdyti.

Apie kitas 11 provincijų, kuriose taip pat išplito koronavirusas, dar tik svarstoma. Tikimasi, kad tai, kaip elgtis jose, paaiškės per artimiausias kitas valandas. Tarp provincijų, dėl kurių svarstoma, yra Modenos, Parmos, Riminio, Venecijos, Padujos miestai ir kiti.

Italijos vyriausybės išleistas dekretas nurodo, kad žmonėms yra draudžiama įvažiuoti arba išvažiuoti iš saraše nurodytų zonų, taip pat nurodoma, kad turėtų būti vengiama ir judėjimo zonos viduje, nebent tai yra neišvengiama darbo tikslais.

Kavinės ir restoranai galės dirbti tol, kol galės garantuoti, kad tarp lankytojų bus bent vieno metro atstumas. Mokyklos bus uždarytos bent jau iki balandžio 3 dienos.

Šalis pranešė, kad šeštadienis dėl koronaviruso buvo bene skaudžiausia diena, mat smarkiai į viršų šoktelėjo naujų nustatytų užsikrėtimo virusais atvejų skaičius. Per šeštadienį suskaičiuota 1247 nauji susirgimo atvejai.

Kaip skelbia „Bloomberg“, šis draudimas apribos kone ketvirtadalio visos Italijos populiacijos judėjimą – jis turėtų paveikti net 16 mln. žmonių.

Teigiama, kad sprendimas uždaryti Milaną bei dar kelis Šiaurės Italijos regionus yra paskutinis žingsnis siekiant suvaldyti smarkiausią Europoje koronaviruso protrūkį. Šeštadienį užsikrėtusių virusu skaičius išaugo iki 5883 žmonių, o 233 žmonės nuo šio viruso jau mirė. Negana to, pranešta, kad virusu užsikrėtė ir Demokratų partijos lyderis Nicola Zingaretti.

Naujasis draudimas įsigaliojo nuo sekmadienio ir galios bent jau iki balandžio 3 d. Uždraustas ne tik judėjimas tarp provincijų, bet ir atšaukti visi vieši renginiai, slidinėjimas, religinės ceremonijos, masiniai susitikimai.

Pasaulinę sergamumo koronavirusu statistiką galima stebėti čia. Naujausiais duomenimis, patvirtintų susirgimo atvejų yra 106 387, jau pasveiko 60 013 žmonės, o mirė 3 594.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA