Nuspręsta dėl penktadienį vyksiančių „Žalgirio“ rungtynių prieš Italus | Kas vyksta Kaune

Nuspręsta dėl penktadienį vyksiančių „Žalgirio“ rungtynių prieš Italus

delfi.lt 2020/02/27 11:26
Asociatyvi / DELFI.LT nuotr.

Kauno „Žalgiris“ trečiadienį vakare sulaukė Vyriausybės raginimo dėl koronaviruso grėsmės atidėti penktadienį Kaune numatytas Eurolygos rungtynes su Milano „Armani Olimpia“ arba jas žaisti be žiūrovų. Visgi „Žalgirio“ klubas šios rekomendacijos nusprendė nepaisyti.

Susidariusią situaciją ketvirtadienio rytą pakomentavo „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

„Norime informuoti, kad vakar gavome raštą iš Sveikatos apsaugos ministerijos su rekomenedacija nerengti rungtynių. Iš karto kreipėmės į Eurolygą, bet gavome atsakymą, kad jų nukelti neįmanoma. Kitas variantas buvo žaisti be sirgalių, tačiau apsvarstę nusprendėme sirgalių neatsisakyti, nes jie yra viena iš dedamųjų mūsų rungtynių dalių. Imsimės visų apsisaugojimo priemonių. Stengsimės garantuoti saugų visų buvimą arenoje“, – spaudos konferencijoje tvirtino P. Motiejūnas.

„Su žaidėjais buvo kalbėta, bet niekas net nesvarstė apie galimybę nežaisti, – sakė jis. – Eurolyga bendradarbiauja su pasaulio sveikatos asociacija. Matydama visus argumentus ir išgirdusi mūsų garantijas, kad imsimės visų saugumo priemonių, Eurolyga mano, kad geriausias sprendimas yra rengti rungtynes. O atšaukiant rungtynes reikėtų koreguoti tvarkaraščius, būtų labai sudėtinga.“

Anot P. Motiejūno, „Žalgirio“ arenoje bus ne daugiau 10 sirgalių iš Italijos.

„Milano klubas mus informavo, kad visi fanai, kurie turėjo atskristi su klubu, atsisakė keliauti. Taigi, fanų arba nebus arba bus labai nedaug. Tie, kurie pirko pavienius bilietus. Na, daugiausia 10 žmonių“, – pažymėjo P. Motiejūnas.

„Aišku, jeigu mums rungtynes rengti uždraus ekstremalių situacijų komisija, mes to paisysime“, – pridūrė P. Motiejūnas.

Šios komisijos posėdis numatytas po pietų.

Iš Milano į Lietuvą varžovai atskrenda ketvirtadienį vakare. Mačas prasidės penktadienį 20 val.

Primename, trečiadienį Vyriausybei paskelbus ekstremalią situaciją dėl koronaviruso plitimo Europoje, „Žalgiris“ išplatino pranešimą, kuriuo paragino penktadienį Lietuvoje Eurolygos rungtynes žaisiančios Milano „Olimpia“ ekipos aistruolius susilaikyti nuo kelionės į Kauną.

Remiantis klubo pranešimu, toks prašymas per varžovų ekipos atstovus pirmiausiai buvo nusiųstas bilietus norėjusiems įsigyti Italijos sirgaliams.

Taip pat „kviečiami sąmoningais būti“ ir krepšinio gerbėjai, kurie per pastarąsias kelias savaites viešėjo koronaviruso apimtose Kinijoje ar Šiaurės Italijoje – Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionuose.

Jiems siūloma susilaikyti nuo lankymosi viešose vietose, įskaitant ir „Žalgirio“ rungtynes. „Žalgirio“ klubas pasilieka teisę imtis visų reikiamų prevencijos priemonių tvarkos užtikrinimui: neįleisti asmenų į areną esant abejonių dėl lankytojų sveikatos ar saugumo“, – rašoma Lietuvos čempionų klubo pranešime.

Pirmame rate Milane pergalę 85:81 iškovojo „Armani Olimpia“ ekipa.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA