Kauno nepilnamečių kolonijoje nuteistieji paskelbė bado streiką | Kas vyksta Kaune

Kauno nepilnamečių kolonijoje nuteistieji paskelbė bado streiką

BNS 2020/02/18 17:21
Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose 16 nuteistųjų antradienį paskelbė bado streiką, pranešė Kalėjimų departamentas.

Kaip teigiama pranešime, tai – buvę valstybės politikai, teisėsaugos, teismų, prokuratūros, kontrolės, valdžios ir valdymo institucijų pareigūnai, kuriems pirmą kartą paskirta terminuoto laisvės atėmimo bausmė.

Įstaigos vadovybei apie neterminuotą badavimą jie pranešė raštu.

„Nuteistieji reikalauja perkelti juos į pataisos namus ir apgyvendinti ne kamerų tipo, o gyvenamuosiuose kambariuose. Nuteistųjų, paskelbusių bado streiką, netenkina bendros laisvalaikio ir virtuvėlės, džiovyklos patalpos, pasivaikščiojimo laikui sudarytas grafikas“, – rašoma departamento pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad įstaigos vadovybė bendrauja su nuteistaisiais, pareiškusiais apie badavimą, vykdo dialogą dėl nuteistųjų reikalavimų, teikia informaciją apie teisės aktus, kuriuose yra numatytos jų laikymo sąlygos.

Kalėjimų departamentas vasario pradžioje pranešė, kad dėl remonto darbų Vilniaus pataisos namuose, laikinai iš jų į Kauno tardymo izoliatorių-pataisos namus perkelti 32 nuteistieji – buvę pareigūnai.

Jie, pasak departamento, buvo izoliuoti nuo įstaigoje laikomų nepilnamečių, laikant juos atskirame aukšte.

Apie perkeltus nuteistuosius Kalėjimų departamentas pranešė, naujienų portalui delfi.lt paskelbus, kad Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose kartu su nepilnamečiais buvo kalinamas už seksualinę prievartą prieš nepilnamečius nuteistas šiaulietis Leonas Žukas.

Tuo metu įstaigos vadovybė teigė perkėlusi nuteistąjį į kitas patalpas, atskirai nuo nepilnamečių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA