„Maximos“ atstovai suskaičiavo, kiek pardavė užterštos mėsos | Kas vyksta Kaune

„Maximos“ atstovai suskaičiavo, kiek pardavė užterštos mėsos

BNS, DELFI 2020/02/11 16:15
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prekybos tinklo „Maxima“ komercijos direktorė Vilma Drulienė sako, kad pirkėjai įsigijo 11 tonų mėsos, kuriose buvo fiksuota mikrobiologinė tarša.

„Iš visų partijų, kuriose buvo užfiksuota mikrobiologinė tarša, esame pardavę 11 tonų. Ką turėčiau paminėti, net jei fiksuojama mikrobiologinė tarša tiek šviežioje kiaulienoje, tiek šviežioje paukštienoje, ją apdorojant termišku būdu, jokios grėsmės žmogaus sveikatai nelieka“, – laidoje „Delfi diena“ sakė V. Drulienė.

V. Drulienė komentare „Delfi“ taip pat teigė, kad penktadienį iš parduotuvių lentynų buvo pašalinta lietuviškos kilmės mėsa.

„Šiuo metu esame sustabdę pirkimus iš „Biovelos“, laukdami tolesnių tyrimų rezultatų dėl produkcijos saugos. Prieš priimdami sprendimus dėl bendradarbiavimo ateityje, kalbame su „Biovela“, kokie veiksmai daromi iš jų pusės dėl mikrobiologinės taršos prevencijos, kaip jie toliau ketina užtikrinti „Maximai“ tiekiamos produkcijos saugą, kad būtų išvengta tokių atvejų, o mūsų klientams galėtume užtikrinti aukštą produkcijos kokybę“, – komentavo ji.

„Biovela“: nesaugi mėsa pateko tik į „Maximos“ tinklą

Mėsos perdirbimo įmonių grupė „Biovela Group“, kurios maždaug 20 tonų galbūt salmonelėmis užterštos mėsos pateko į prekybos tinklo „Maxima“ parduotuves, teigia, kad nesaugi mėsa nepateko į kitus prekybos tinklus.

„Padarę atsekamumo tyrimą įsitikinome, kad galimai užteršta žaliava nebuvo tiekta jokiems kitiems klientams (išskyrus „Maximą“ – BNS) ir nebuvo naudojama kitų mėsos gaminių gamyboje“, – BNS komentavo „Biovela Group“ vadovas Audrius Kantauskas.

„Biovela Group“ šeštadienį pranešė, jog ėmėsi visų priemonių vartotojų saugumui užtikrinti, o mikrobiologine tarša įtartos produkcijos rinkoje nebėra.

„Biovela group“ direktorius Audrius Kantauskas tuomet pabrėžė, kad termiškai apdorotoje mėsoje visos bakterijos žūsta ir pavojaus žmonių sveikatai nėra.

„Maxima“ dėl mikrobiologinės taršos salmonelėmis „Biovelos“ kiaulienos sprandinėje ir kumpyje prekybą visa šviežia mėsa sustabdė praėjusį penktadienį. Vėliau prekyba buvo atnaujinta.

Prekyba penktadienį buvo sustabdyta tik tinklo parduotuvėse Lietuvoje. Šalyje veikia 247 „Maxima“ parduotuvės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA